Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

Bekymringer vedrørende udvidelse af kørebanen for BRT-linjeføring

Kære Aarhus Kommune,



Som en bekymret borger og far, skriver jeg for at udtrykke mine dybfølte betænkeligheder angående det foreslåede projekt til udvidelse af kørebanen for BRT-linjeføring i nærheden af vores hjem. Der er specifikke punkter, jeg gerne vil adressere, som direkte påvirker min families sikkerhed, vores daglige komfort og det overordnede miljø i vores nabolag.



Ubenyttet Bane og Ulovlig Kørsel: Det er min opfattelse, at tilføjelsen af en ny bane, der forventes at være tom det meste af tiden, vil tiltrække bilister, der søger at udnytte denne tomhed ved at køre med øget hastighed, ofte ulovligt. Dette ikke alene underminerer formålet med at fremme bæredygtig transport men øger også risikoen for ulykker, hvilket gør veje mindre sikre for alle brugere.



Kaotisk Kryds ved Herredsvej: Herredsvejkrydset er allerede kendt for sin kaotiske trafiksituation, og med tilføjelsen af endnu en bane frygter jeg, at situationen kun vil forværres. Sikkerheden for vores børn er min største bekymring, da de allerede har været involveret i en ulykke i dette kryds. En yderligere komplicering af trafikken i området stiller spørgsmålstegn ved, hvordan vi kan sikre en tryg passage for fodgængere, især de yngste og mest sårbare.



Støjforøgelse Uden Trafikal Forbedring: Udvidelsen af kørebanen synes at være en løsning, der vil medføre en betydelig støjforøgelse uden nødvendigvis at forbedre de trafikale problemer i området. Den forventede øgede trafikstrøm, især fra Aarhus Universitetshospital, kunne med fordel omdirigeres gennem alternative ruter, der ikke påvirker boligområderne negativt. At leve med mere støj er en udfordring for vores families trivsel og mange andre familiers livskvalitet i området.



I lyset af disse bekymringer opfordrer jeg til, at Aarhus Kommune genovervejer den nuværende plan for udvidelse af kørebanen. Det er afgørende, at vi sammen finder løsninger, der både adresserer trafikale udfordringer og beskytter borgernes sikkerhed og velvære. Jeg anmoder derfor om at blive inddraget i fremtidige dialogmøder om dette projekt og at blive holdt løbende informeret om udviklingen.



At sikre et sikkert og behageligt miljø for vores børn og de kommende generationer bør være en prioritet i al byplanlægning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Wilson Pazos Stokholm

Indsendt

05/02/2024 20:00

Sagsnummer

HS8990757

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)