Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT-busser på Ringvejen

Jeg skriver som beboer på Ringvejen mellem Viborgvej og Herredsvej, da jeg ser adskillige problematikker forbundet med BRT projektet for Ringvejens nuværende beboere.

1. Støj: Støj niveauet er allerede problematisk ved Hasle Ringvej. Ved udvidelsen fra 4 til 6 spor, vil støjniveauet uden tvivl stige yderligere. Det er nødvendigt at sikre, at det fortsat er muligt og forsvarligt for borgere at bo som nabo til Ringvejen efter udvidelsen. Det betyder, at der fortsat er behov for en effektiv støjvæg.
2. Tilgængelighed: Nogle af husene langs Ringvejen ligger under niveauet af vejen. En delvis ekspropriering af forhaven vil begrænse og besværliggøre adgang til husene samt parkering. Det vil nødvendiggøre store investeringer for de nuværende beboere at genetablere adgangen til deres huse.
3. Husværdi: Hvis det besluttes at delvis ekspropriere de husstande, der bliver berørt af BRT udvidelsen, så vil det betyde, at mange husejere vil lide store tab på grund af projektet. Husene vil ikke have den samme værdi som tidligere. Dette må Aarhus kommune kompensere for som en del af projektet.

Dertil - Hvis man alligevel vælger at udvide Ringvejen, så skal krydset ved Herredsvej/Ringvejen gentænkes, så der skaffes mere plads til bløde trafikanter - især plads til cyklister mod AUH.

Jeg ønsker og forventer en tæt dialog med kommunen for at finde den bedste løsning med minimale konsekvenser for de berørte husstande.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Christensen

Indsendt

05/02/2024 21:38

Sagsnummer

HS7381207

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)