Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT busser

Vestre Strand Allé er allerede i dag ret belastet af megen trafik. Det fører undertiden til potentielt farlige situationer i krydset ved Vestre Strand Allè og Ellebjergvej, fordi Risskov Torvet er meget besøgt.

Den megen trafik skaber også støjgener for beboerne på Sletterhagevej 1 til 21 i særdeleshed når biler i større fart krydser dobbelt skinnerne ved Letbanens overskæring. Der lægges desuden op til en betydelig udvidelse af antallet af busser ift. nuværende antal busser på Vester Strand Allé.
Derfor vil det også medføre mere støj, trafik, og generel uro, end vi i forvejen har fra letbanen, Bus 6A og 17 i området, der bla. omfatter blokken på Sletterhagevej 17-21, 2 store plejehjem, 2 børneinstitutioner samt tæt trafik til den nærliggende Bellevuehal.

Vi ønsker derfor ikke yderligere trafikbelastning på Vester Strandallé. Allerede nu er der et ret stort behov for øget støj afgrænsning til Vester Strand Allé.
I øvrigt er Letbanen ved at være så stor en succes, at der bestilles 8 nye tog som er dobbelt så lange med bedre plads til cykler, barnevogne og kørestole. Til oplysning skal der op til 4 BRT-busser til at transportere samme antal passagerer.

Der står i Kommunens oplæg, at busholdepladsen på V. Strand Allè muligvis skal fungere som endestation for at betjene de mange busser fra Grenå-vej. Stedet har netop været udsat for en stor udvidelse i forbindelse med udbygning af letbanen, hvilket var til stor gene for beboerne omkring og medførte adskillige sætningsskader på bygningerne.

Beboerne på Sletterhagevej 1 -21 har desuden en bekymring for, at det kan generere en del flere biler, der leder efter gratis parkeringspladser til stor gene for beboerne, der allerede oplever dette som et stigende problem i forbindelse med udvidelse af Letbanen.

Vi savner iøvrigt oplysninger om planerne for de nuværende busstoppesteder ved Vestre Strandalle hvis høringsoplægget gennemføres.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anette Therkildsen

Indsendt

07/02/2024 15:34

Sagsnummer

HS3589202

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)