Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT-busser, bussluse og andre forhold

Min familie og jeg bor på Søndervangs Allé og vi ønsker IKKE at BRT-busserne kommer til at køre ad Søndervangs Allé.
Vi har i forvejen megen trafik på vejen, heraf mange biler, en A-busrute (4A) og en hel del lastbiler på en forholdsvis lille vej. BRT-busserne må meget gerne få deres forbindelse fra Ringvej Syd via Sønderhøj.

En bussluse under viadukten på Holme Ringvej, vil kunne generere yderligere trafik op ad både Holmegårdsvej og Søndervangs Allé fra Sønderhøj. Og ved at etablere en bussluse på Holme Ringvej og dermed lukke adgangen for biler, vil vi der bor på førnævnte veje, blive trafik- og logistikmæssigt udfordret af trafikanter der skal finde andre veje f.eks. fra Sønderhøj. Vi der bor og færdes i området dagligt, mister vores direkte forbindelse til Viby torv, skoler og institutioner der befinder sig på den anden side af busslusen.

Kunne man i stedet etablere en bussluse på Sønderhøjs egen vej, altså ved indkørsel fra Holme Ringvej og lukke vejen for gennemkørsel via Søndervangs Allé, eventuelt lige efter Runegårdsvej, når man kommer fra Holme Ringvej.
Det vil lede trafikken ud på de store veje, så som Skanderborgvej og Ringvej Syd.

Og så få 4A-bussen helt væk fra Søndervangs Allé og Holme Ringvej. Der er et stort udvalg af offentlige transportmidler ved Viby Station, både tog, letbane, 6A og forhåbentlig de nye BRT-busser. Måske man kunne overveje en ny busrute til 4A, så som Christian X’s Vej, Ringvej Syd og Skanderborgvej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birgitte Egholm

Indsendt

07/02/2024 23:25

Sagsnummer

HS0826880

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)