Gå til hovedindhold

Hold fingrene væk fra Herredsvang

Antal støtter: 88 af 1500
Navn
Inge Christoffersen
Email
inge.christoffersen1@gmail.com
Forslaget

Byrådet bør afstå fra fysisk indsats i området Herredsvang, som inkluderer nedrivninger af billige almene boliger samt opførsel af dyre private lejemål, hvilket ellers er del af den nye aftale om udsatte boligområder, som man har indgået. I stedet skal man støtte beboernes egne forslag til helhedsplaner om renovering, som nogle af boligafdelingerne i området er ved at udarbejde i samarbejde med Landsbyggefonden. 

Byrådet skal styrke de demokratiske værdier i området, ved at lytte til samt inddrage beboerne og beboerdemokratiet i boligafdelingerne i Herredsvang i en evt. indsats i området.

Derudover bør byrådet også afstå fra at lukke Hasle bibliotek, hvilket den nye aftale også ligger op til. I stedet bør man sikre flere bevillinger til at holde de sociale indsatser åbne, som har været helt essentielle i området.

Bemærkninger

Herredsvang er slet ikke et udsat boligområde, og har ikke været på ghettolisten de sidste 10 år mindst. Desuden har der været indført fleksibel udlejning i området lige så længe, hvilket betyder at man slet ikke kan flytte ind i området mm.  man enten arbejder eller studerer. Det eneste som gør os beboere utrygge, er byrådspolitikere som vil rive vores boliger ned og lukke vores sociale indsatser. 

Jeg minder om, at i forrige kommunale budget og sparekatalog, der forsøgte man også at lukke Hasle bibliotek, hvilket blev forhindret af beboernes protester så det nu kører videre på nedsat blus. Man lukkede også den bus, som kørte igennem vores område. 

Hvis man virkelig ønsker at styrke de demokratiske værdier samt trygheden i området, som man udtrykker bekymring for, så er det helt essentielt at man lytter til beboerdemokratiet i boligafdelingerne i området Herredsvag. Det er dog langt fra tilfældet, da ingen af områdets afdelingsbestyrelser er blevet hverken informeret eller hørt i forbindelse med denne nye aftale.

Afstemning start
Afstemning afslutningsdato