Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fremtidens folkehuse

Høringssvar

Som medlem af Østjysk Frimærkeklub, som benytter Folkehuset på Kongsgårdsvej 6, 8260, vil jeg gerne argumentere for bevarelse af dette udmærkede sted. Vi benytter det store lokale på første sal hver mandag, dog om sommeren een gang om måneden også mandag. Vi har typisk 40-45 deltagere i vores møder, og de fleste kommer fra nærområdet, og flere benytter offenylig transport. Der er flere buslinjer til netop dette folkehus, ligesom der er gode parkeringsforhold. Vi har i et aflåst lokale, hvor vi har adgang opbevaring af klubbens bibliotek og andet nødvendigt tilbehør til brug ved vores møder. Vi benytter stedets faciliteter til at lave kaffe, men dette er ikke nødvendigt for vores møder, så hvis kantinen lukker helt ned, kan vi fortsætte som nu, men med en ubetydelig begrænsning. Op til jul benytter vi dog de faciliteter, der er til rådighed i cafeen. Folkehusene er skabt til at servicere byens ældre borgere, og jeg er af den opfattelse, at et godt socialt netværk er med til at holde ældre friske og funktionsdygtige længere, end uden et sådant netværk. På sigt giver det en besparelse i sundhedssektoren, da belastningen af sygehusene m.v. bliver markant lavere for mennesker med et godt netværk og sunde interesser. Min personlige holdning er at politikerne skulle kæmpe for at hæve kommuneskatten en anelse, således, at besparelser over en bred kam ikke er nødvendig. Disse gentagne sparerunder kan vi ikke være bekendt i et velfærdssamfund som det danske.
Bevar folkehuset i Viby. Det betaler sig på længere sigt. Og husk at selv i folkehuse i gruppe 1 kan have underskud i kantinedriften.
Det er bedre at sørge for større brug af Viby Folkehus i dagtimerne. Dette gøre med faciliteter for ældre mennesker, fx kondirum, foredrag, dans m.v.

venlig hilsen
Henning Bonde/Østjysk Frimærkeklub
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henning Bonde

Indsendt

29/03/2024 10:49

Sagsnummer

HS9937079

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H836

Kontakt

Jakob Flou Kristensen

civilsamfund@mso.aarhus.dk