Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1189 - Boliger på Ådalsvej, Risskov

Nuværende byggeprocent og bygningshøjde skal respekteres

Som direkte naboer til det påtænkte byggeri, er vi stærkt utilfredse med planerne og på kvarterets vegne tilsvarende bekymrede.
Særligt kan vi ikke bifalde planerne om at tillade en byggeprocent lige knap 55% mod nuværende 30%, samt at tillade en ændring af maksimal bygningshøjde fra nuværende 8,5 m til 9,2 m.
Det er vores opfattelse, at det ikke passer ind i vores villakvarter at etablere tæt bebyggelse med rækkehuse. Konkret for vores hjem vil det i kombination med problematikken om bygningshøjde betyde, at 12 boligenheder vil få direkte indkig til vores have og for nogle endda direkte ind i vores hjem. For vores privatliv finder vi det stærkt indgribende.
Den planlagte bygningshøjde vil give massive indbliksgener. Det er værd at bemærke, at den nuværende bygning allerede står på unaturligt forhøjet terræn. Der er i materialet ikke nogen præcis angivelse af niveauforskellen mellem stuegulv i rækkehusene og niveauet i haverne på Åmindevej. Et forsigtigt skøn er mellem 2,5 til 3 m. Vi er af den opfattelse, at det er uvist om forhøjelsen af terræn i sin tid blev lovligt etableret. Under alle omstændigheder må det belyses ordentligt inden eventuel endelig tilladelse, og tilsvarende hvad kote der skal være udgangspunktet for den tilladte bygningshøjde. Endelig må det være bygherres ansvar at etablere kælder på måde, så det kan lade sig gøre at overholde gældende bygningshøjde på 8,5 m.
Udover de massive indbliksgener, skal det også bemærkes, at der ligeledes vil opstå væsentlige skyggegener. Uden tvivl har det størst betydning i sommermånederne. Derfor kan det undre, at man, i materialet har valgt at give skyggediagrammer for december og marts og ikke for månederne juli, august, september.
Det er vores opfattelse at ovenstående, udover de uønskede konsekvenser for vores privatliv, også vil medføre et væsentligt økonomisk tab som følge af en lavere salgsværdi af vores hus.
På villakvarterets vegne er vi bekymrede for, at en godkendelse vil danne præcedens for andre projekter i området, hvilket vil være uønsket.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Jensen

Indsendt

03/06/2024 23:20

Sagsnummer

HS0938452

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Vejlby-Risskov
Hørings-id

H858

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk