Gå til hovedindhold

Høringssvar

’Sammen om et kærligt Aarhus’ – Aarhus Kommune sex-punktsplan for unge

KØN bakker op om Unge-seksualrådets sex-punktsplan

KØN har med stor interesse og begejstring læst Unge-seksualrådets sex-punktsplan, der indeholder mange relevante anbefalinger. Der skal lyde stor ros til Aarhus Kommune for at inddrage de unge i disse spørgsmål, der netop angår dem.

På museet KØN bakker vi op om rådets mål om at: ”Styrke den seksuelle sundhed for unge aarhusianere.” Særligt første punkt har fanget vores interesse: ”Styrket seksualundervisning – øge kompetencer blandt lærere og undervisere,” da vi ser et stort behov for netop dette. I vores virke som udbyder af seksualundervisning samt lærerforberedende materialer, møder vi mange unge aarhusianere og deres lærere.
Vi oplever ikke alene, at eleverne efterspørger bedre og mere seksualundervisning, men også at lærerne i såvel grundskole som på gymnasieniveau efterspørger viden og redskaber til at varetage kvalificeret seksualundervisning. Hvis kommunen vælger, at følge denne anbefaling, ser vi et stort potentiale for at opnå målene for ’Sammen om et mere kærligt Aarhus.’

Vi bakker op om at ”arbejde for politisk vedtagelse af obligatorisk seksualundervisning som selvstændigt fag i folkeskolen.” Dog håber vi også, at kommunens blik vil være rettet mod opkvalificering af aarhusianske lærere i tiden inden den nationale indsats forhåbentligt kan realiseres. Vi finder det vigtigt, at kommunen lægger en indsats i at klæde de lokale lærere på til faktisk at kunne imødekomme krav om seksualundervisning på skolerne. Det er vores erfaring, som praksisaktør med stor erfaring i seksualundervisning, at opkvalificering af lærere er afgørende for at løfte niveauet og give bedre adgang til kvalificeret seksualundervisning for kommunens unge.

Med dette høringssvar ønsker vi altså, at understrege vigtigheden af opkvalificering af lærere og at støtte op om rådets anbefaling om at udvikle og finde løsninger i partnerskaber med andre organisationer. Vi ønsker også at lade Aarhus Kommune vide, at vi meget gerne indgår i både ledende og understøttende partnerskaber, hvor vi kan bidrage med vores viden og erfaring til gavn for både lærere og elever i Aarhus Kommune.

Vi glæder os til at følge initiativerne.

Med venlig hilsen Pernille Albrechtsen, Leder af Undervisning og Formidling.
På vegne af museet KØN – Gender Museum Denmark.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pernille Albrechtsen

Indsendt

30/04/2024 10:56

Sagsnummer

HS9457683

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H864

Kontakt

Pernille Remme Dalsgaard

perd@aarhus.dk