Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1221 - Tillæg 2 til lokalplan 411 – Erhvervsområde ved Kattrup med tillæg 1

Indsigelse mod øget trafik og støj vedr. lokalplan 1221

Jeg er meget bekymret for den tunge trafik, som vil øges væsentlig og de farlige situationer/ulykker der formentlig vil være uundgåelige i forbindelse med etablering af virksomheder større end klasse 1-3. Det vil gøre det utrygt for fodgængere og cyklister at krydse Skanderborgvej i krydset Mosegårdsvej-Pilegårdsvej. Mange i området vil jo netop i fremtiden vælge offentlig transport/pedaler jvf. ønskerne fra regeringen og byrådet om mere grøn transport. (Endnu ikke vedtaget mobilitetsplan). Krydset har jo både offentlige busforbindelser busstoppested (linje 200 og 109) og cykellister samt fodgængere, som bruger linje 200 og offentlige cykelstier langs landvejen.
Der er også stor risiko for at lastbiler med larmende kompressorer vil skulle afvente lastning eller aflastning i området og dette vil øge støjniveauet betragteligt især om natten/weekender, hvor virksomhederne er lukkede og behandling ikke er mulig. Disse vil så holde og larme non-stop 24/7. Vi kan allerede høre, hvor slemt dette er i forbindelse med Coop/Hilton. Så forslaget kunne være at få tvunget lastbiler til benytte tilkørslen fra Giber Ringvej og ikke gøre det muligt at benytte Mosegårdsvej som til/fra kørsel. Ligeledes at etablere lastbil P-pladser/hvilepladser tæt på jernbanen eller ude ved motorvejen.
Husk området er et vigtigt drikkevandsreservoir (et af de største) for Århus, derfor kun klasse 1-3 virksomheder i området.
For virksomhedstyperne er det støjen, der er dimensionsgivende for klassifikationen – og jeg ved ikke hvor frysehuse befinder sig, men med erfaringen fra COOP´s ferskvareterminal lover det ikke godt for støjen i området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Sørensen

Indsendt

15/06/2024 13:08

Sagsnummer

HS5386240

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Hasselager - Kolt
Hørings-id

H882

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk