Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1212 - Nyt byområde med etageboliger og rækkehuse ved Dampmøllevej, Malling

Lokalplan 1212

Høringssvar vedrørende lokalplan 1212. Fra Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup


Vi finder det rigtig godt og vigtigt, at man forsøger at “nyttiggøre” arealer, som ligger inden for bygrænsen i Malling. Vi har et ønske om, at Malling vokser minimalt i omfang, men gerne i indbyggertal, således at det giver nye muligheder for borgerne i lokalsamfundet for at finde nye og mere egnede boliger, men også for at nye borgere kan komme til.

Der er ingen umiddelbare beboere, som vil bliver berørt af lokalplanen. Derfor finder vi det ekstra vigtigt, at vi som fællesråd forholder os til planen.

Der er imidlertid 3 forhold, vi gerne vil have, at byrådet tager stilling til og belyser bedre.

1. Vi kan se, at minimumskravene til opholdsareler netop er opfyldt. Men vi vil tillade os at stille os noget skeptiske overfor, om der er tilstrækkelig kvalitet og sammenhæng i dem. Vi har på plantegningerne svært ved at se, hvor man kan opholde sig, hvis man vil lave lidt fysiske aktiviteter som f.eks. boldspil. Eller hvor man som beboer kan invitere hinanden til lidt fællesspisning/ hygge sammenkomst. Eller for den sags skyld en legeplads af en vis kvalitet. Vi oplever, at boligkvarterer, hvor man kan mødes på tværs og lave forskelligartede aktiviteter, er kvarterer, hvor beboerne trives, og hvor man får lyst til at bidrage positivt til hinandens trivsel, undgår ensomhed og isolation og herved opnår den største lokale sammenhængskraft. Derfor mener vi, at byrådet skal kræve bedre kvalitet og sammenhæng i lokalplanforslaget.

Som vi læser det, er der en ret høj bebyggelsesprocent, hvilket gør at man kunne prioritere fællesarealer endnu højere. Og kan det være rigtigt, at carportene defineres som opholdsarealer? I givet fald er anvendelsesmuligheder begrænsede og defineret af private interesser.

2. Vi vil i tråd med ovenstående også bede byrådet vurdere, om det også ville være rimeligt at kræve, at der er nogle fælles lokaler i en sådan bebyggelse. Det er der tradition for i området, og det virker fællesskabs fremmende. Fælleslokaler som kan benyttes af beboerne selv og måske også bruges til arrangementer i forbindelse med det rige foreningsliv, som findes i området.

3. Endelig vil vi pege på, at mange beboere i vores område til 2 store borgermøder meget klart har opfordret til, at der bliver bygget flere ældreegnede boliger. Mange ældre og gangbesværede føler sig “fanget” i alt for store boliger men har ikke lyst til at flytte væk fra området. Til inspiration om, hvordan området kunne udformes mere venligt overfor folk med nedsat mobilitet, kan man finde i området “Gartnergården” i Beder. Men det kunne også være at sikre, at der var tilgængelighed til evt. lejligheder via en elevator.

Vi håber, at I i byrådet vil lytte til og tage aktion ifht. disse indspark

Fællesrådet i Beder, Malling og Ajstrup
formand Steen Bording Anderen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Steen Bording Andersen

Indsendt

26/06/2024 13:34

Sagsnummer

HS0076269

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H897

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk