Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1212 - Nyt byområde med etageboliger og rækkehuse ved Dampmøllevej, Malling

Høringssvar vedr. Lokalplan 1212 Dampmøllevej, Malling

Vi finder det positivt, at Aarhus Kommune har påbegyndt en åben proces for byudvikling ved Dampmøllevej. Vi håber, at man vil tage høringssvaret med i de videre overvejelser.

FOKUS PÅ AT STYRKE BYENS EKSISTERENDE SÆRPRÆG OG POTENTIALE
Vi er særligt bekymrede for planerne om etagebyggeri på op til 4 etager.

Mange tilflyttere vælger Malling af andre årsager end nærheden til Aarhus. Det er ofte mere drømmen om ro, strand og skov, som tiltrækker nye indbyggere. Derfor er det næppe høje etage byggerier, som vil gøre Malling mere attraktivt.

Vi bør tænke på, at skabe rum og ny bebyggelse som støtter op omkring en hyggelig forstad tæt på naturen. Det er positivt, at Aarhus Kommune vil arbejde for udvikling af Malling, men det må ikke være på bekostning af de eksisterende kvaliteter. Derfor finder vi det heller ikke hensigtsmæssigt at der i forslaget er beskrevet, at man ønsker at forstærke det bymæssige indtryk langs Holmskovvej. Det er præcis det modsatte af, hvad vi mener er godt for Malling. Såfremt det skal lykkes at skabe en hyggelig og attraktiv bymidte, kan der med fordel tages udgangspunkt i en lavere bebyggelse, der understøtter byens nuværende skala og identitet.

Vi vil anbefale, at etagebyggeriet etableres i maximalt 2 etager. Vi kan være bekymrede for at 4 etager dels vil være til gene med indkig i private haver samt at det giver dårlig sammenhæng med Malling som lille hyggelig by i naturlige omgivelser. På det allerede etablerede byggeri har man placeret parkering tættest på vejen, så etagebyggeriet er trukket lidt tilbage fra Holmskovvej. Denne løsning bifalder vi.

Man kunne også overveje at tænke Kornbyen, det kommende byggeri ved Dampmøllevej og det allerede etablerede prisvindende byggeri i større sammenhæng. Man får indtryk af tre separate projekter, hvor en helhed vil give mening, når de etableres så tæt på hinanden.

NYE TILTAG BØR SAMLE BYEN
Malling er på mange måder en fragmenteret by og vi mangler noget som binder byen sammen. I planen for Kornbyen er lagt op til en mindre park og plads til cafe, bager eller lignede. Det ville være oplagt, at bruge pladsen mellem det kommende byggeri Kornbyen og det allerede etablerede byggeri på Malling Dampmølle til at skabe et sted, som kunne tjene som ophold for alle indbyggere i Malling. Der er skabt et ganske hyggeligt miljø i det etablerede byggeri på Malling Dampmølle, men det er ikke lykkedes, at skabe et miljø som indbyder andre end beboerne til at opholde sig på området. Det ville derfor være meget ønskværdigt, at det blev tilfældet med det kommende byggeri. Man kunne overveje om parken var bedre placeret her fremfor i det urbane område tæt på togbanen. Man kunne også lade parken strække sig mellem de to nye områder for at skabe en god forbindelse. Under alle omstændigheder er det væsentligt med større grønne arealer så Aarhus kommune på den måde støtter op om klimaet og biodiversiteten.

LØS DE TRAFIKALE UDFORDRINGER FREM FOR AT SKABE NYE
De trafikale forhold er yderligere en begrænsning i det forslag der er stillet. Højt byggeri medføre mange mennesker, som skal benytte Holmskovvej til at komme ind og ud af Malling. Her er i forvejen stærkt trafikeret, og der kan være meget lang kø for at komme ud af Malling. Det er på ingen måder ønskværdigt at dette problem øges.

Vi ser således flest fordele ved at mindske antallet af boliger, mindske højden på byggeriet og tænke endnu mere ind omkring grønne arealer.

Med venlig hilsen
Rasmus og Pernille Østergård
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus og Pernille Østergård

Indsendt

13/08/2024 21:35

Sagsnummer

HS6386767

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H897

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk