Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1212 - Nyt byområde med etageboliger og rækkehuse ved Dampmøllevej, Malling

Lokalplan 1212

Med forslag til lokalplan 1212 -( forslag til lokalplaner er i Aarhus terminologi = endelig lokalplan) - så har såvel forvaltning som byråd foretaget den endelige transformation af Malling fra hyggelig stationsby til en skræmmende kopi af Aarhus Ø. For tæt, for højt og uden hensyn til trafikal fortætning. Der vil blive kø i Malling.

Allerede ved informationsmøde til om lokalplan 1174 gjorde borgere i Malling - jeg selv incl .- opmærksom på, vi kun ønskede 2 etager. Dette blev som forventet ignoreret i forslag til og efterfølgende vedtagelse af lokalplan Eneste tekstændring var, at forslag til blev erstattet med lokalplan. . De samme har vi gjort opmærksom på mht. lokalplan 1212.

Det er skræmmende at konstatere, at såvel forvaltningens som byrådets fantasi strækker sig til gentagelser. I stedet for at dyrke de forskeligheder, som de enkelte lokalbyer -områder giver muligheder for, så skal hele Aarhus Kommune åbenbart være en ensartet enhed fra nord til syd og fra øst til vest.

Det er trist. Det var en med en anden motivation, jeg i for 12 år siden flyttede tilbage til egnen. Da var var både Beder og Malling hyggelige stationsbyer beliggende i en storslået natur.

Det tomme industrigrunde i Malling øst og vest for jernbanen var unikke muligheder for at udbygge en stationsby med lav bebyggelse og rimelig antal beboere i forhold til infrastrukturen. Indtrykket af Malling som stationsby er for stedse ødelagt. Allerede oppe på Oddervejen vil forbi kørende opfatte Malling som en by med etagebyggeri.

Noget af arealet burde være brugt til ungdomshus. Stigende antal indbyggere betyder også stigende antal unge. Hvor skal de mødes aften og weekends i en by, der kun består af tæt og høj bebyggelse?



De nye beboere både vest og øst for jernbanen kommer til at bo i en støjinferno. Letbanen larmer utrolig højt både ind- og udvendig. Med stigende afgangsfrekvens, som er planen i rush hour , så vil bommene i timerne med dobbelt afgangsfrekvens kunne høres ca. 20 minutter i timen ved hhv. Holmskovvej, Gl. Østergårdsvej og Bredgade. Det bliver svært i Malling at skulle køre sine børn til institutioner/skole til normeret tid. "Der kommer/holder tog"
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ole Krabbe Olesen

Indsendt

14/08/2024 22:25

Sagsnummer

HS1510934

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H897

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk