Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1225 - Karl Krøyers Vej, Skejby

Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, lokalplan nr. 1225

Dato: 01.08.2024

Kommentarer til forslag til Lokalplan nr. 1225
Kolonihaveforeningen Humlehaven ønsker hermed at indsende vores bemærkninger til forslag til lokalplan nr. 1225 og tillæg nr. 122 til kommuneplan 2017. Vi er bekymrede for de potentielle konsekvenser for vores forening og det omkringliggende miljø.

Støjgener:
Vi oplever allerede et meget højt støjniveau i vores kolonihaveforening fra de omliggende omfartsveje og motorveje. Specielt i spidsbelastede tidspunkter måler vi støjniveauer på 55-65 decibel, hvilket ifølge Miljøstyrelsen er skadelige niveauer. Desuden kan støjniveauerne stige yderligere i forårs- og efterårsmånederne, når beplantningen ikke er tæt nok til at fungere som en effektiv støjbarriere.

Miljøvurdering:
Vi anerkender, at Aarhus Kommune har vurderet, at planen ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af miljøet baseret på en screening i henhold til miljøvurderingslovens § 10. Vi vil dog gerne understrege, at den nuværende støjbelastning allerede er høj, og vi er bekymrede for, at nye erhvervs- og centerbebyggelser kan øge denne belastning. Nye bygninger kan reflektere og forstærke lyden, hvilket vil forværre vores nuværende situation ydeligere.

Forslag til Lydværn
For at beskytte vores foreningsmedlemmer og sikre et sundt og behageligt miljø i vores kolonihaver, foreslår vi følgende tiltag:

Opsætning af lydabsorberende værn:
1.Vi anmoder om, at der opsættes direkte lydabsorberende værn langs omfartsvejene og motorvejene omkring vores kolonihaveområde.
2.Forstærkning af eksisterende volde: Vi foreslår også, at de allerede eksisterende volde omkring kolonihaven forhøjes og forstærkes med yderligere beplantning for at skabe en mere effektiv støjbarriere.

Vi håber, at Aarhus Kommune vil tage vores bekymringer alvorligt og overveje vores forslag til forbedringer. Et forbedret lydværn vil ikke kun gavne vores foreningsmedlemmer, men også bidrage til et bedre miljø i området generelt.

Vi ser frem til en positiv respons og er åbne for yderligere dialog om, hvordan vi bedst kan samarbejde for at løse disse udfordringer.

Dette skriv er godkendt af bestyrelsen i Haveforening Humlehaven.

Med venlig hilsen,
Jacob Hansen

Bestyrelsesformand: Inge Reinholdt
Kolonihaveforeningen Humlehaven
Hestebjerrefaldet 1
hfhumlehaven@gmail.com
25779995
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jacob Hansen

Indsendt

01/08/2024 11:21

Sagsnummer

HS4033527

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H907

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk