Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Dialog om de allerede eksisterende lokale fællesskaber

Vi noterer os i Helhedsplan for Hjortshøj, at Aarhus Kommune jf Strategi #1 har fokus på "byrum, der forstærker identitet, anvendelighed og mulighed for det uformelle møde".
Vi vil gerne i den forbindelse fremhæve FDF Hjortshøjs daglige arbejde for netop at være tilstede i byrummet med åbne, højst anvendelige udendørs arealer, hytte og småbygninger, der initierer utallige uformelle møder for byens borgere.
FDF Hjortshøjs arealer er et byrum, som allerede er et fælles referencepunkt for byens borgere og gæster, tilbyder plads til fællesskaber, fysisk udfoldelse og leg og understøtter og styrker dermed børns, unges og familiers daglige liv og samvær. Dette ønsker vi fastholdt med flg. argumentation:

FDF Hjortshøj er Danmarks 3. største kreds, fordi den har helt unikke kvaliteter:
Dels formår lederkreds og bestyrelse at drive FDF-arbejde, som er særegent inviterende og inkluderende af børn i alle aldre og af alle typer, til stor daglig glæde, udvikling og dannelse for Hjortshøjs børn og familier. Kredsens arbejde høster stor anerkendelse, og der er et dybt forankret og langvarigt ejerskab til kredsen i Hjortshøjs landsbymiljø.
Dels formår kredsen at tiltrække engagerede unge ledere inde fra Aarhus til et helt særligt fællesskab. Kredsens arbejde og beståen er derved også i fremtiden sikret og forankret.
Dels har kredsen unikke udendørs arealer og bygninger. Disse arealer anvendes i FDFs arbejde som en vital og afgørende forudsætning for det daglige arbejde. Det er indlysende vigtigt, at børn, unge og familier har mulighed for fællesskabende udendørs aktiviteter som modvægt til det digitale, individuelle og stillesiddende dagligliv. FDF Hjortshøj formår desuden at invitere ikke-medlemmer, nemlig alle borgere og gæster, unge som gamle, til leg, fysisk udfoldelse og samvær på grunden, i skovbrynet, i småhytterne og på klatrestenen, både i forbindelse med offentlige aktiviteter og i hverdagens uformelle møder.

FDF Hjortshøjs arealer og bygninger, både hytte og småbygninger, vurderer vi er i overhængende fare for at blive negligeret i den fremlagte helhedsplan, og vi ønsker derfor på det kraftigste at støtte FDF Hjortshøjs egen opfordring til en konstruktiv dialog om den fremtidige FDF-grund og FDF-husets fremtidige placering. FDF Hjortshøj lægger i sit høringssvar op til at bidrage til gode, fremtidssikrede løsninger om såvel trafiksikkerhed som klimasikrende foranstaltninger.

Vi håber således, at den kommende proces om at videreudvikle Hjortshøj som en dynamisk landsby også vil inddrage FDF Hjortshøj i de relevante dialoger, så de fortsat kan komme til at bidrage til byens unikke og allerede eksisterende nærhed og sammenhængskraft som et af byens sunde, bæredygtige lokalbaserede fællesskaber.

Med venlig hilsen

Thomas Stampe Langballe og Marie, Laurids og Lene Juul Langballe
Banetoften 4
8530 Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lene Juul Langballe

Indsendt

12/08/2024 20:07

Sagsnummer

HS1334315

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk