Gå til hovedindhold

Orienteringsmøde om koblingsstation nord for Trige

Kom til orienteringsmøde og bliv klogere på planerne om en koblingsstation ved Erbækvej, nord for Trige.

 

Mandag den 24. juni kl. 17-18.30 afholdes orienteringsmøde om en koblingsstation ved Erbækvej, nord for Trige. 

Det sker i forbindelse med, at den statslige aktør Energinet har henvendt sig til Aarhus Kommune om, at der skal etableres en koblingsstation til at modtage strøm fra en fremtidig havvindmøllepark i Kattegat.

På mødet vil der være oplæg fra Aarhus Kommune og Energinet, hvor du blandt andet kan høre mere om baggrunden og processen herunder hvad, hvor, hvorfor, hvordan og hvornår med mulighed for dialog og spørgsmål. 

Mødet bliver holdt på Bakkegårdsskolen Aula V/gymnastiksal, Bjørnhøjvej 1, 8380 Trige, hvor der vil være sodavand og kage. 

Alle er velkomne til mødet, og du tilmelder dig nederst på denne side.

Kort om projektet 
Folketinget tog i 2022 beslutning om, at der skal udbydes nye områder til havvindmølleparker til grøn strøm og varme inden 2030. I Østjylland er der planer om at etablere en havvindmøllepark i Kattegat – under navnet Kattegat II – inden 2030. 

I den forbindelse er det et krav fra Energinet, at der etableres en koblingsstation. Energinet har oplyst at den nye station skal etableres indenfor 5 km af den eksisterende højspændingsstation nord for Trige ved Hæstvej. Koblingsstationens funktion er at modtage strømmen fra havvindmølleparken og omforme strømmen, så den kan sendes videre til den nærliggende højspændingsstation, der sender strømmen på elnettet. 

Det er Energinets opgave at finde et egnet areal til koblingsstationen. Aarhus Kommune vurderer i samarbejde med Miljøstyrelsen placeringen og ser hvordan koblingsstationen kan tilpasses området.

Energinet har et ønske om et areal på cirka syv ha. I projektet udbygges og byggemodnes det fulde stationsareal med hegn, beplantning og regnvandshåndtering.

Aarhus Kommune står for udarbejdelsen af lokalplanen, kommuneplantillæg og miljøvurderingen. Det er et ønske fra Energinet, at lokalplanen skal ligge klar til endelige vedtagelse medio 2025.

Læs mere og følg projektet her: Koblingsstation nord for Trige (aarhus.dk)

 

 

Begivenheden

Dato
Mandag d. 24. juni 2024
Tid
17:00 - 18:30
Lokation
Bakkegårdsskolen Aula V/gymnastiksal
Adresse
Bjørnshøjvej 1, 8380 Trige
Tilmeldingsfrist
Torsdag d. 20. juni 2024

Kontakt

inddragelse@mtm.aarhus.dk