Området ved Kattrupvej omfatter matrikel nr. 11d Kattrup By, Kolt (privat ejet) og matrikel nr. 3a Hasselager By, Kolt (ejet af Aarhus Kommune). Det forventes, at anlægget ved Kattrupvej vil kunne producere ca. 20 MWh om året. Det svarer til det typiske årlige elforbrug for ca. 5.000 husstande.
Området ved Hovvejen omfatter matrikel nr. 3f, 3h, 19a, 22e, 28a alle Ingerslev By, Tiset (alle privat ejet). Det forventes, at anlægget ved Hovvejen vil kunne producere ca. 30 MWh om året. Det svarer til det typiske årlige elforbrug for ca. 7.500 husstande.
Aarhus Kommune ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at muliggøre flere solcelleanlæg i kommunen. Det er samtidig af national interesse at udbygge den vedvarende energiproduktion i hele landet. Derfor overvejer Aarhus Kommune at igangsætte udarbejdelse af lokalplan, kommuneplantillæg og miljøkonsekvensvurdering (også kaldet VVM).
Debatoplægget kan ses på denne side, under "Materialer". Heri kan du læse mere detaljeret om planlægningen.
På kommunens projekthjemmeside for de to solcelleprojekter kan du læse mere om de to projektforslag og om hvordan du kan blive inddraget i processen:
Solceller ved Kattrupvej og Hovvejen (aarhus.dk)
På kommunens lokalplanportal kan du læse mere om lokalplanprocessen for de to projektforslag samt foreløbige tidsplaner for lokalplanprocessen:
X214 Solcelleanlæg ved Kattrupvej i Hasselager - Lokalplanportal - Aarhus Kommune
X201 Solcelleanlæg ved Hovvejen i Hasselager - Lokalplanportal - Aarhus Kommune
Ønsker du at indsende et høringssvar, skal du klikke på knappen "Tilføj høringssvar" på denne side (først muligt fra den 24. april 2024)
Bemærk at høringssvar først gennemgås efter endt høringsfrist.
Har du spørgsmål til høringen, se informationer i debatoplægget.
------
Kom, hør og deltag i dialogen om mulige solcelleplaner ved Kattrupvej og Hovvejen i det sydlige Aarhus.
Onsdag den 24. april 2024 afholdes to dialogmøder, som omhandler hver af de to mulige solcelleprojekter ved Hasselager. Alle er velkommen til at deltage i dialogmøderne. Tidspunkterne for de to dialogmøder er:
Vi er i den tidlige fase af projektet, og intet er politisk besluttet. Derfor vil vi til dialogmødet meget gerne høre dine ideer, forslag og synspunkter til projekterne samt hvilke lokale forhold, som er vigtige, at vi undersøger nærmere.
Arrangementet starter med en kort velkomst og præsentation. Derefter åbner vi en spørgerunde, hvor oplægsholderne svarer på spørgsmål. Slutteligt kan du gå rundt på nogle stande, hvor du kan få en en-til-en dialog med medarbejdere på projektet og bygherre.
Yderligere oplysninger om møderne samt hvordan du tilmelder dig, kan ses på Høringsportalen under Begivenheder
H854
TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk