Gå til hovedindhold

Høringssvar

Solcelleanlæg ved Kattrupvej og Hovvejen i Hasselager

Vedr Solcelleparken på Hovvejen, 8361 Hasselager.

Vi bliver direkte nabo til Solcelleparken på Hovvejen, på 2 sider. Nord (192 meter) og øst (163 meter) for vores ejendom.
Vi vil gerne sætte os imod opførelsen af denne solcellepark.
Det vil fjerne/ødelægge den landlige idyl, der er her, blandt blomsterne rapsmarker, råvildt, udsigt over marker og generel idylliske forhold.
Vi vil gerne gøre opmærksom på at, de sorte solpaneler, vil være meget iøjnefaldende når man kommer kørende på Hovvejen og for vores vedkommende også når vi kigger ude af vores vinduer.
Vi ligger i et naturskønt område, hvor Århus å løber, hvor der nu kommer solceller direkte ned mod den. Vikingborgen Trælborg, som er et af Århus´ 19 fortidsminder, ligger på nabo marken, hvis Solcelleparken bliver en realitet, så håber vi at der bliver lavet en grundig undersøgelse af jorden, så man ikke risikere at sætte paneler oven på andre fortidsminder, da der godt kan have lagt flere borge/huse tæt på Trælborg.

Ligeledes vil vi gerne referer til en tidligere byggesag, vi selv har haft i forbindelse med opførelse af et maskinhus. Der stillende kommunen krav til hvilke farvenuancer det skulle opføres i (ikke vores valg/ønske), således det passede diskret ind i landskabet. Begrundelsen var at hvis maskinhuset blev for mørkt, så ville det skæmme naturen og ikke mindst være for i øjenfaldende, når personer sejler i Århus å eller kommer kørende på Hovvejen.
Vi håber at selv de samme krav, gælder når der bliver ansøgt om en Solcellepark, med sorte paneler. Som kommer til at lægge tættere på åen og Hovvejen, end vores maskinhus gør.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Palle & Anja Sørensen

Indsendt

12/05/2024 20:32

Sagsnummer

HS7645648

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hasselager - Kolt Solbjerg Tranbjerg
Hørings-id

H854

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk