Gå til hovedindhold

Høringssvar

Et grønnere Aarhus med mere blåt

Grøn allé på Aarhus Ø

Alt ser ud til, at vi kommer til at undvære letbanetraceet på Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø. Ankomsten til Aarhus Ø kan derfor med fordel omdannes fra en lang og forblæst trafikkorridor til en inviterende og grøn velkomst til bydelen.

Den eksisterende træplantning på Bernhardt Jensens Blvd. kan suppleres med to rækker af træer, der står i en flade af f.eks. græs med partier af grus, græs og staudebede.

Forskellige aktiviteter, såsom petanquebaner, legemuligheder, hængekøjer og flytbare stole kan integreres på strategiske udvalgte steder i det centrale rum, så de danner pauserum og overgange til øens øvrige tilbud: Salling Tårnet, Havnebadet, Nikoline Kocks Plads og Jette Tikøbs Plads.

Den grønne allé vil have et format, som vi kender det fra større europæiske byer, og fungerer som en pendant til de markante bystrukturer og forbindelser i den sydlige del af Aarhus, herunder Station Allé og Ingerselv Boulevard.

Bernardt Jensens "Allé" vil ikke bare være en bevægelsesåre for besøgende på Aarhus Ø, men i høj grad også et sted og byrum for både bløde og hårde trafikanter - og alle dem, der bor i boulevardens tilstødende lejligheder.

Ovenstående vil både øge bykvaliteten ved at tilføre bydelen mere grønt, men også skabe rum for møder mellem mennesker. Rum til både liv og ro.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Mærsk

Indsendt

17/10/2021 11:07

Sagsnummer

HS7195801

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H337

Kontakt

Lars Høeberg (Kommuneplanchef)

Tlf. 4185.9799

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

Vil du vide mere?

Se links til flere politikker og planer, som understøtter det grønne og det blå i Aarhus:

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.