Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lav sol over Aarhus

Jeg synes, I med fordel kan læse et virkelig godt og gennemarbejdet forslag på https://view.publitas.com/bricks-a-s/lav-sol-over-aarhus-juni-2021/page/1

Jeg tilslutter mig Bricks gode idéer, som rammer plet i forhold til denne høring: At skabe mere bykvalitet ved at gøre byen mere grøn.

• Udlægning af fysiske strukturer for eksisterende og nye grønne områder og vigtige grønne forbindelser: her foreslås f.eks. Allemandsparken og Bernhardt Jensens Allé.

• Sikre aarhusianernes nærhed og tilgængelighed til grønne områder – i byområderne og de omgivende landskaber: her foreslås f.eks. Smilets bro, som kan forbinde Aarhus Ø med Risskov.

• At de våde arealer giver liv og merværdi til byen: her kan jeg foreslå at der kigges på stenrevene ud for Aarhus Ø. De kan bruges til at fremme lysten til undervandsjagt, at snorkle, dykke og undersøge det spændende liv i bugten. Det kan øge forståelsen for vores hav og miljø. Der er en oplagt samarbejdsmulighed med det kommende bugtcenter i Lighthouse på Aarhus Ø.

• Som byen vokser skal aarhusianere sikres nem adgang til naturen via blågrønne og rekreative forbindelser mellem den tætte by og naturen: her kan jeg atter foreslå Allemandsparken, Bernhardt Jensens Allé, Smilets bro og arbejdet med de bynære stenrev ud for Aarhus Ø.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Mærsk

Indsendt

18/10/2021 15:02

Sagsnummer

HS4892132

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H337

Kontakt

Lars Høeberg (Kommuneplanchef)
Tlf. 4185.9799

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

Vil du vide mere?

Se links til flere politikker og planer, som understøtter det grønne og det blå i Aarhus:

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.