Gå til hovedindhold

Høringssvar

Et grønnere Aarhus med mere blåt

Fælles om pladsen

Det giver rigtig god mening at være opmærksom på og stille krav til kvaliteten af kommende byggeprojekter, herunder ikke mindst opholdsarealer.
Det foreslås i oplægget til tillæg til kommuneplanen at retningslinjerne for ophold ændres derhen, at i stedet for de nuværende krav om 15% af områdets areal skal være udendørsopholdsareal, hæves dette til 30%. Endvidere forslås det at maks 10% kan indregnes som altaner og tagterrasser i opholdsareal.
Altaner og tagterrasser er noget af det, som gør projekter attraktive og øger bo-kvaliteten. Særligt i midtbyen. Ved at sætte begrænsning på hvor meget af altan og tagterrasser der kan indregnes som udendørsopholdsareal, begrænser man motivationen for at lave altaner og tagterrasser. Særligt i forhold til almene boliger har det en begrænsning, da almene boliger er underlagt et stramt rammebudget. Hvis byggeriet må reduceres i størrelse som følge af at maks 10% af altaner må medregnes, så vil det betyde at, der vil blive bygget færre almene boliger, og at byggerier generelt laves med mindre eller ingen altaner. Det øger ikke kvaliteten af byggerierne. For Kommunens egne midtby projekter, som Aarhus Ø og Amtssygehuset kan det blive meget vanskeligt at leve op til de kommende krav, og fastholde den ønskede volumen i projekterne, hvorved boligudbuddet i Aarhus vil blive mindre.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Claus Rasmussen

Indsendt

26/11/2021 11:42

Sagsnummer

HS1406462

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H337

Kontakt

Lars Høeberg (Kommuneplanchef)

Tlf. 4185.9799

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

Vil du vide mere?

Se links til flere politikker og planer, som understøtter det grønne og det blå i Aarhus:

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.