Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1174 - Område til blandet bolig og erhverv ved Gammel Østergårdsvej, Holmskovtoften og Holmskovvej i Malling

Vidunderlig lokalplan der fortjener stor ros og opbakning

Kære Aarhus Kommune.

Æstetisk flotte arkitekttegninger over kommende bygninger. Med de eksisterende nedslidte fabriksområder, store antal kommende tilflyttere, nye omfartsvej samt rige handelsliv, er det oplagt at skabe et bycentrum omkring letbanen i Malling-delen af Beder-Malling.

Ift. siloen, ville man, med fordel, kunne lade sig inspirere af det prisbelønnede byggeri, The Silo, på Københavns Nordhavn. Et eksklusivt værk der gik fra duebolig til 38 luksuslejligheder. I alle tilfælde ville en egentlig æstetisk transformation - eller en decideret nedrivning af nærværende lokalplans silo være kærkommen.

Muntre idéer der kommer om at tilføje et landsbypræg til en satelitby som Beder-Malling. Dog ville man kunne advokere for, at helt klassisk for disse satelitter er, at de bliver "spist" af de større byer, hvorefter der dannes nye forstæder længere fra den egentlige bykerne - og så fremdeles. En alment kendt udvikling. Således har nærværende lokalplan selvsagt, i år og dage, været fuldt ud forventelig. Dette inkluderende højere byggerier, som man kender det fra større byer. Så stort grønt lys herfra til at lade Beder-Malling gå sin spændende skæbne, fra satelitby til større forstad, i møde.

Modsat de borgere der har valgt at bosætte sig i Beder-Malling - eksisterer der jo også individer med ønske om at profilere af livet i et mindre samfund, og der derfor nyder godt af landets mangfoldige udbud af landsbyer - ude af umiddelbar proximitet til en større by som f.eks. Aarhus. Dette til betydeligt mere fordelagtige priser end de der er at finde i en forstad som Beder-Malling. Således vil det umiddelbart kunne være svært at finde bevæggrunde til at tænke småt i omtalte lokalplan, når nu man kan tænke stort. Præcis som den traditionelle satelitbysudvikling foreskriver det.

En sidebemærkning er, at Beder-Malling, i folkemunde såvel som i skiltning, fortsat omtales som to seperate byer, "Beder" og "Malling" om end de - jf. Danmarks statestik - siden 2013 har været en samlet by. Man ville således kunne rejse spørgsmålet, om skiltningen skulle følge status-quo? Eller om man, ved Aarhus Kommune, ville kunne finde et helt nyt bynavn?

Et tiltag som dette ville måske ligeledes kunne bidrage til opgøret med forhistoriske forhold om dels Beder-Malling som værende en landsby, dels om byen som bestående af to seperate byer.

Alt i alt, en vidunderlig lokalplan der fortjener stor ros og opbakning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Vincent Demant

Indsendt

25/11/2023 10:49

Sagsnummer

HS2197652

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H737

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00