Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1174 - Område til blandet bolig og erhverv ved Gammel Østergårdsvej, Holmskovtoften og Holmskovvej i Malling

Permanent lukning af Gammel Østergårdsvej for sikker skolevej

Dette høringssvar lægger særlig vægt på en løsning af de trafikale problemer lokalplan nr. 1174 og opførelse af den ikke uvæsentlige mængde af boliger denne lokalplan tillader, og de problemer, der allerede er for så vidt angår trafik på Gammel Østergårdsvej.

Gammel Østergårdsvej er i dag en villavej med flere familier med børn. Gammel Østergårdsvej anvendes desuden som skolevej for familier, som bor i området omkring Engkærgårds Allé, Nyvej, Smedegårds Allé og på sigt også de nye boligområder som påtænkes opført.

Gammel Østergårdsvej er stærkt trafikeret, især i morgentimerne og om eftermiddagen - netop når børn skal til og fra skole. Billister kører langt hurtigere, end vejen reelt tillader og der er dårligt udsyn på grund af flere sving og T-kryds på vejen.

Da der i medfør af lokalplanen gives tilladelse til opførelse af en lang række beboelsesenheder, vil dette betyde, at antallet af beboere i området vil stige kraftigt. Det må formodes, at en stor del af de nye beboere vil benytte muligheden for at anvende Gammel Østergårdsvej som en til- og frakørselsvej til det nye beboelsesområde. Dette vil betyde en stigende trafikmængde til gene og fare for beboerne langs Gammel Østergårdsvej og til fare for de børn, der skal til og fra skole.

Der er desuden en del tung trafik på Gammel Østergårdsvej, hvilket også udgør en fare for beboere og skolebørn.

En nem og ikke særlig omkostningstung løsning på problemet med de trafikale problemer på Gammel Østergårdsvej vil kunne være, at Gammel Østergårdsvej afspærres for kørende trafik der, hvor Gammel Østergårdsvej (nr. 45 og 46) møder Holmskovtoften (se vedhæftede rids). Dette kunne for eksempel ske ved opsættelse af pullerter, således at gående og cyklende fortsat vil kunne gå og køre af Gammel Østergårdsvej.

Beboerne fra Gammel Østergårdsvej, Nyvej og Smedegårds Allé vil efter en lukning kunne køre fra området via Gammel Østergårdsvej eller Nyvej. Beboere fra Engkærgårds Allé og de nye boligområder vil skulle køre til Malling by via Holmskovtoften og Holmskovvej - altså en meget lille omvej, hvis overhovedet nogen.

En sådan afspærring af vejen vil gøre Gammel Østergårdsvej til en sikker skolevej for de børn, der allerede nu cykler eller går denne vej i skole.

Der ses en større og større tendens til, at villaveje afspærres for gennemkørsel, og der ses da heller ingen grund til ikke at afspærre Gammel Østergårdsvej, da der fortsat vil være fin adgang til Malling by for de beboere, der ikke længere vil kunne anvende Gammel Østergårdsvej som en gennemkørselsveje. Der er ingen grund til, at denne villavej skal anvendes som gennemkørselsvej, når der går en parallel indfaldsvej til Malling (Holmskovvej) 300 meter væk.

En afspærring, som vist på vedhæftede rids vil ikke blot gøre Gammel Østergårdsvej til en sikker vej, men også de omkringliggende veje.

Jeg er opmærksom på, at dette høringssvar måske ikke er rette kanal for et ønske om en afspærring af Gammel Østergårdsvej, men Aarhus Kommune bør alligevel tænke det ind i en samlet lokalplan for området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Schefferling

Indsendt

21/12/2023 20:14

Sagsnummer

HS5706155

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H737

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00