Gå til hovedindhold

Høringssvar

FORNYET HØRING - Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Lokalplan 1193, Stavtrup Multihal og manglende tillid til Aarhus kommune.

Høringssvar vedr. lokalplan 1193, Multihal på Bispevej Stavtrup. Stavtrup 30-12-2023
Jeg har været dybt involveret i processen omkring ovennævnte projekt, og jeg står tilbage med en dyb desillusioneret frustration over Aarhus Kommune. Jeg er derfor nødt til indledningsvis at beskrive min oplevelse af Aarhus kommunes ageren i denne sag.
I den aktuelle sag har Aarhus kommune f. eks. afvist agt indsigt. Forskellige enkeltpersoner og foreninger får afvist akt indsigt med forskellige begrundelser. Begrundelserne har f.eks. Været: Har ingen direkte interesse i projektet, er for direkte berørt af projektet. Klage over manglende agtindsigt forsinkes af Aarhus kommune. Plan klagenævnet henvender sig 12 måneder efter klagen til klageren, idet de ikke har fået fyldestgørende materiale fra Aarhus Kommune. Klagen er, nu snart 2 år efter den blev indgivet, endnu ikke afgjort.
Jeg har som deltager i processen (medlem af følgegruppe, borgermøder, møder med politikere osv) omkring multihallen oplevet tiden er spildt, idet forvaltningen ikke har ønsket indflydelse. Fokus har været på at afvise alle bekymringer, fordi projektet skulle gennemføres i forhold til den lagte plan. Selv så simple ting som udarbejdelse af mødereferater indenfor 3måneder, indarbejde rettelser/tilføjelser til mødereferater osv. har ikke fungeret.
De processer, som der er for borger inddragelse ser fornuftige ud på papiret, men i praksis opleves det som pseudoprocesser. Processerne gennemføres fordi man skal, men den reelle indflydelse er meget begrænset.
Jeg har fuldstændigt mistet troen på Aarhus kommune som en ordentlig institution, styret af værdier og demokrati. I stedet står jeg med en oplevelse af en institution, hvor lukkethed), fuldstændigt ugennemsigtige reelle beslutningsprocesser, voldsom topstyring, skjult indflydelse fra sponsorer mm.

Vedrørende Multihals projektet.
Jeg mener Stavtrup Multihal burde placeres på en af de andre lokationer, som lokal repræsentanter har peget på.
Den nuværende placering har en række ulemper, som igennem de sidste 3 år er påpeget mange gange.
Emner har f.eks. Være bragt op på følgegruppe møder, hvorfor Aarhus Kommune har materiale omkring de enkelte emner. Derfor vil jeg her kun de enkelte punkter kort. Hvis det ønskes, vil jeg meget gerne uddybe de enkelte punkter:
• Aarhus Kommune mener ikke hallen vil have væsentlig indvirkning på miljøet. Dette er i direkte modstrid med en tidligere truffet afgørelse (Natur- og Miljøklagenævnet sag NMK-34-00469 & NMK-41-0030) omkring placering af multihal. Grundlaget, som Aarhus Kommune har truffet den beslutning på, er desuden ikke korrekt. Da antallet af brugere og besøgende kun er opgjort ud fra daglige sportsudøvere. Der er ikke taget hensyn til stævner, kultur aktiviteter og lignende. Er påpeget i følgegruppe.
• Trafik afviklingen kan ikke løses på en god måde, med den nuværende placering. Gennemsnits døgn tal for trafik, som Teknik og miljø bruger, afspejler langt fra situationen i myldretiden. Specielt sidst på eftermiddagen vil det give meget store problemer. Lokalplanen dækker kun Bispemarken, hvilket Aarhus kommune bruger til at undgå at beskrive problemstilling og løsning offentligt. Er påpeget i følgegruppe.
• Parkeringsantallet på ca. 50 pladser er meget lavt til en hal af den størrelse. Prøv i praksis at se omkring andre haller i Aarhus!! Vil medføre parkering i de nærliggende beboelsesområder. Enkelte af disse veje er så smalle at beredskabet ikke kan komme frem ved parkerede biler. Er påpeget i følgegruppe.
• Der er planlagt parkering indenfor drikkevandsbeskyttelseszonen på 300m. Der stilles i materialet ikke krav til holdbarheden af membran under det regnvandsbassin, som modtager vand fra parkeringspladsen. Er påpeget i følgegruppe.
• Der en af Aarhus Kommune udarbejdet ’Bevarende lokalplan for Stavtrup Stationsby’ nr. 534.’ Denne lokalplan er meget restriktiv omkring bevaring af landsbymiljø, bebyggelse, støjforhold, erhvervsvirksomhed mm. Aarhus Kommune har administreret lokalplan 534 meget restriktivt, f. eks. Var der mange møder og 3 besøg på grunden i forbindelse fældning af enkelte træer og plantning af nye. Derfor virker det provokerende, at lokalplan 1193 bestemmelserne slet ikke er afstemt med lokalplan 534. Er påpeget i følgegruppe.
• Lys og støj forurening fra hallen vil medføre en stor belastning for de omkringliggende huse. Er påpeget i følgegruppe.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ole Høed Nørlev

Indsendt

02/01/2024 11:17

Sagsnummer

HS9164299

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H757

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00