Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 161

Vedr. Uraniavej 4, Viby J

Hermed høringssvar vedr. Uraniavej 4.

Vi blev noget overraskede over, at vores hus var udpeget som potentielt bevaringsværdigt, da vi synes hovedparten af husene i vores nærområde er mere unikke og arkitektonisk bidrager betydeligt mere til oplevelsen af området.

Vi overtog huset d. 1. april 2023, hvorefter vi påbegyndte en udvendig renovering i form af efterisolering med 200 mm. facadebatts afsluttet med hvid puds.
Alle vinduer blev i samme ombæring udskiftet til træ/alu i RAL7021 og mod haven har vi sat et stort terrasseparti med skydedør i.
Fortrappen er ligeledes ændret fra små gule sten til store fliser og gelænderet er fjernet.

Hovedparter af de ting, der er udpeget i jeres vurdering, er derved ændret. For overblikkets skyld har jeg her kommenteret på de enkelte karaktertræk, som I har fremhævet i jeres vurdering:

- "Pudset rødmalet længehus": Er ændret til et hvidt hus med ny facade.

- "Markant birketræ i forhaven og vildnis agtig forhave": Træet er nu fældet, da det stod for tæt på huset og det er planen, at der i 2024 anlægges parkeringsplads(er) foran huset. En stor del af det omtalte vildnis er ligeledes fjernet.

- "Oprindelige mørke vinduer mod gaden øvrige vinduer nyere og hvide": Alle vinduer og døre, udover hoveddøren, er udskiftet.

Hoveddør, tag, tagrender, garageport mv. forventes desuden udskiftet i 2024/2025, hvorefter huset står med nye overflader over alt udvendigt. I samme forbindelse forventer vi at fjerne skorstenen, da den har set bedre dage og ikke har været i brug i mange år.

Husets udseende har altså ændret karakter til en grad, hvor det ikke længere er genkendeligt med jeres beskrivelse og derved mener vi ikke, at det bør udpeges med bevaringsværdi.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Frederik Norup Dalsgaard

Indsendt

15/02/2024 11:11

Sagsnummer

HS3260195

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H783

Kontakt

Cecilie Julie Nielsen

Telefon: 41872160

Email: bevaringsvaerdigebygninger@mtm.aarhus.dk