Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 161

Balagervej 65B bør ikke være bevaringsværdigt

Vi stiller os undrende overfor vurderingen af Balagervej 65B som værende bevaringsværdigt og ønsker vurderingen omgjort med nedenstående begrundelser.

Godt nok er huset bygget i 60’erne men næsten halvdelen af huset er en tilbygning fra 70’erne – altså efter perioden hvor man kigger på bevaringsværdi. Derudover er stort set alt ved huset ændret siden 2015 – både indvendigt og udvendigt. Taget er skiftet fra brunt til sort inkl. på garagen. Garagedøren har ligeledes fået skiftet hele fronten med døre i stedet for port. Samtlige vinduer (med undtagelse af de få smalle vinduer mod øst) og facader er moderniseret med nye moderne træ/alu vinduer i sort i stedet for tidligere ældre stil. Alle udenomsarealer og tilstødende terrasser er ændret og moderniseret. I forbindelse med køb af huset i 2015 blev oprindelig grund opdelt og dermed forsvandt meningen og værdien med den rundede mur på nordsiden, som lige nu fremstår uden mening med resten af huset (som ellers nævnes som en af de få grunde for vurderingen af at være et bevaringsværdigt hus).

Derfor er det mere eller mindre alt der er ændret ved huset siden opførelsen. Vi synes derfor det er nogle meget spinkle argumenter for at vores hus skulle være bevaringsværdigt, hvis det stort set udelukkende bygger på de få smalle vinduer (som i øvrigt ikke kan ses fra vejen eller nabohuse), et enkelt betonvindue (som i øvrigt er utæt og skal skiftes i nær fremtid), Træbeklædt gavl (har stort set alle huse ikke det?) og en rundet mur på bagsiden af huset (som ingen værdi har længere efter grunden er delt i 2015 og den nu bare danner en ubrugelig gård mod nord).

Slutteligt undrer vi os også over, at huset skulle ligge sammen med andre ”historiske og arkitektonisk beslægtede huse”, da alle omkringliggende huse er i vidt forskellige stile og det desuden er en god blanding af oprindelige og nybyggede huse på hele Balagervej.

Derfor håber vi meget, at kommunen vil ændre vurderingen, således at Balagervej 65B ikke længere fremstår som værende bevaringsværdigt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mads Jürgensen

Indsendt

16/02/2024 09:30

Sagsnummer

HS1814255

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H783

Kontakt

Cecilie Julie Nielsen

Telefon: 41872160

Email: bevaringsvaerdigebygninger@mtm.aarhus.dk