Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1208 - Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej i Gellerup

Forslag til Lokalplan nr. 1208 - Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej i Gellerup

Høringssvar:
Angående Lokalplan nr. 1208 'Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej i Gellerup', ønsker jeg at fremlægge nogle bekymringer og ulemper ved den foreslåede plan.

1. Tab af almene boliger: Lokalplanen åbner op for nedrivning af eksisterende almene boligblokke i området for at skabe plads til de nye boligtyper. Dette kan medføre en reduktion i antallet af tilgængelige almene boliger, hvilket potentielt kan forværre boligmanglen for dem, der er afhængige af denne boligform.

2. Sociale konsekvenser: Nedrivning af de eksisterende almene boligblokke og udskiftning med mere varierede boligtyper kan føre til en social opsplitning af samfundet. Det kan skabe et mere segmenteret boligområde, hvor økonomiske forskelle bliver mere synlige og potentielt skaber social ulighed.

3. Tab af sammenhængskraft: Lokalplanen lægger vægt på at skabe et mere varieret bymiljø, men nedrivning af eksisterende boliger kan fjerne en del af det eksisterende fællesskab og den historiske sammenhængskraft i området. Dette kan have negative konsekvenser for beboernes trivsel og følelse af tilhørsforhold.

4. Manglende inklusion: Trods målet om at skabe en varieret beboersammensætning kan den øgede diversitet i boligtyper og erhvervsaktiviteter føre til manglende inklusion af eksisterende beboere, især hvis de ikke har økonomisk råderum til at deltage i de nye faciliteter og aktiviteter.

5. Miljømæssige konsekvenser: Nedrivning og nybyggeri kan have betydelige miljømæssige konsekvenser, herunder øget energiforbrug, affaldsproduktion og tab af biodiversitet. Lokalplanen bør indeholde tiltag til at minimere disse negative påvirkninger og fremme bæredygtig udvikling.

6. Behov for inkluderende planlægning: Det er vigtigt, at lokalplanlægningen inddrager de berørte beboere og interessenter aktivt for at sikre, at planen adresserer deres behov og bekymringer på en retfærdig og inkluderende måde.

7. Overbelastning af Infrastruktur: Den foreslåede lokalplan indebærer en betydelig stigning i bebyggelsesområdet, hvilket potentielt kan føre til overbelastning af eksisterende infrastruktur såsom vejnet, vand- og elforsyning samt kloaksystemer.

8. Manglende hensyntagen til lokale fællesskaber: Den planlagte bebyggelse synes primært at fokusere på at tiltrække nye beboere og virksomheder til området uden tilstrækkelig hensyntagen til de eksisterende lokale fællesskaber.

9. Mulige støjgener: Med den planlagte etablering af butikker, restauranter og caféer i delområde II langs Karen Blixens Boulevard kan der opstå støjproblemer, især for de nærliggende boliger.

10. Ændring af områdets karakter: Den omfattende ændring af områdets karakter og bebyggelsens tæthed kan medføre visuelle forandringer, der ikke er i overensstemmelse med områdets eksisterende arkitektoniske og æstetiske karakter.
Disse aspekter bør også tages i betragtning og adresseres i den videre planlægning for at sikre en holistisk tilgang til områdets udvikling og en bæredygtig integration af de nye planer med de eksisterende strukturer og samfund.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Elsebeth Frederiksen

Indsendt

27/03/2024 00:16

Sagsnummer

HS6265341

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H812

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00