Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1208 - Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej i Gellerup

Hørningsvar vedr. Lokalplan nr. 1208 - Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej

Hørningsvar vedr. Lokalplan nr. 1208
- Blandet byområde ved Karen Blixens Boulevard og Dortesvej
På vegne af Gellerupparkens Afdelingsbestyrelse skal jeg indsende følgende kommentar/spørgsmål til Lokalplansforslag nr. 1208.
Gellerupparkens Afdelingsbestyrelse er sammen en række beboere part i den retssag, som stiller spørgsmålstegn ved hele baggrunden for Udviklingsplanen for Gellerup, fordi vi mener, at Parallelsamfundsloven er ulovlig.
Vi er derfor imod planen om udvikling af området, som fremgår af lokalplan nr. 1208, der er afledt af den Udviklingsplan et flertal af afdelingens beboere stemte nej til ved en urafstemning i juni 2022.
Vi har i stedet nogle spørgsmål/kommentarer til selv processen eller lokalplanens værdi, hvis det viser sig, at der kommer en dom, som giver beboerne ret i, at loven er ulovlig, så der ikke længere er grundlag for nedrivninger:
Hvis der fortsat bor beboere i blok A4 og A8, og de ikke kan rives ned på grund af dommen.
Hvilken betydning får det for lokalplanen?
Kan lokalplanen iværksættes i etaper?
Eller afventer byggeriet, at retssagen ved EU-retten afsluttes?
Afdelingsbestyrelsen ønsker desuden at genopfriske byrådets hukommelse ved at huske byrådsmedlemmerne på, at byrådet i december 2010 sammen med Brabrand Boligforening og beboerne i Gelleruparken indgik en aftale om Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, hvis mål var, at der i 2030 skulle være maksimalt 30 procent almene boliger i området.

Det var en fuldt finansieret aftale, der indeholdt nedrivning af tre blokke, ombygning af to blokke samt salg af to blokke. Og derudover skulle alle øvrige blokke renoveres. En renovering der til dels skulle finansieres af ”jordpengene”, som skulle indtjenes blandt andet ved salg af det såkaldte motorvejsareal langs ringvejen – (som i dag for mestendels kaldes Helheden) – et jordareal, som på forunderligste vis slet ikke talte med i det arealregnskab, Aarhus Kommune lavede i forbindelse med udregningen af Parallelsamfundsligningen, hvor lovkravet lød på maksimalt 40 procent almene boliger. Det regnestykke undrer vi os fortsat over!
Derudover oplever vi, at byrådets krav til en Udviklingsplan med 400 nedrivninger i Gellerupparken fra sommeren 2018 (et halvt år før loven var vedtaget!) har sat den positive udvikling i stå i Gellerupparken.
For eksempel har Udviklingsplanen betydet, at der er opstået seks års pause i den planlagte renovering af Gellerupparkens blokke. I stedet arbejdes der fortsat på nedrivning af syv blokke med store omkostninger i CO2-regnskabet. Og visionerne i nærværende lokalplan ligger meget langt fra de flotte ord, der lød i den oprindelig aftale om at lave en helhedsplan tilbage fra 2007 – fra udsat boligområde til attraktiv bydel.
Og det hele er desværre sket med store omkostninger for beboerne i Gellerupparken, både dem, der bor der endnu – og de mange, der har været nødt til at flytte med eller uden tvang.

Venlig hilsen
Afdelingsformand Gellerupparken
Helle Hansen
Gudrunsvej 76, 7. th. 8220 Brabrand
Hhmh65@hotmail.com
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Hansen

Indsendt

27/03/2024 21:34

Sagsnummer

HS2429271

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H812

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00