Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støj fra Bjødstrupvej, Højbjerg

Vi er en boligafdeling i ALBOA Almen Boligorganisation. Vi består af 26 rækkehuse, hvoraf de 10 boliger ligger direkte ud til Bjødstrupvej i Højbjerg. Støjen fra vejen er meget generende.
Bjødstrupvej er en kommunevej der forbinder Holme med Tranbjerg og Slet. Vores høringssvar omfatter den del, der starter ved svinget ved kommunens børneinstitution, Karetmagertoften 2 og indkørslen til haveforeningen BjødstrupMose 32. Det strækker sig hen til Bjødstrupvej nr. 73 og afkørslen til højre ad Slet Møllevej. (se vedhæftede Bilag 1)
Trafikken på vejen er øget væsentligt de senere år. Personbilerne kommer i en lind strøm, og især morgen og aften benytter rigtig mange pendlere denne rute fra syd, dvs. Mårslet, Tranbjerg, Solbjerg. Således undgår de trængslen igennem Slet og bruger den som en smutvej til Ringvej Syd. Samtidig er trafikken med de store tunge køretøjer steget væsentligt, ikke mindst på grund af Proshop og UCplus buskøreskolen på Slet Møllevej, men også trafikken til og fra hele industrikvarteret over imod Christian X vej. Desuden benytter Aarhus Sporveje også denne smutvej, når bl.a. Linje 2A skal til og fra garagen i Hasselager.
Bjødstrupvej er ca. 5 meter bred og tydeligvis ikke projekteret til at bære denne trafikmængde. Vores beboere har mindre end 10 meter fra terrassedøre/vinduer ud til vejen og fra haven meget mindre. (se vedhæftede Bilag 2). På modsatte side af Bjødstrupvej ligger haveforeningen, Bjødstrup Mose, der selvfølgelig også har problemet med trafikken.
Ud over de store støjgener må beboerne døje med støv og skidt der hvirvles op og trænger ind ad åbne vinduer og døre, ikke mindst fordi farten på vejen er høj.
Vi har vedhæftet nogle fotos der viser lidt om trafikforholdene på vejen (Bilag 3-6)
Det er selvfølgelig vores håb, at Støjhandlingsplanen vil komme i anvendelse på det - for os - problematiske vejstykke. Vi vil se positivt på alle tiltag der kan nedsætte trafikmængden generelt og gerne direkte forbud mod gennemkørsel for køretøjer over 3500 kg. Men også en reducering af hastigheden, f.eks. i form af trafikchikaner, skiltning eller lignende kunne være velkommen.

Afdelingsbestyrelsen
ALBOA - Afd.77 Hvidmosegård
Jan Lindgaard - formand.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jan Lindgaard

Indsendt

03/04/2024 14:56

Sagsnummer

HS3537618

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826