Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støj fra Grenaavej

Egå, 3.april 2024
Vi bor på østsiden af Grenaavej i Egå, på Muslingevej 23 og 33. Vi er generet af støj fra Grenaavej, især morgen og aften og helt sikkert ved vestenvind.
Vores boliger ligger på strækningen mellem Brohavevej og Egå Havvej. Der er en stigning på vejen, hvilket medfører at bilerne automatisk speeder op, hvilket giver øget vejstøj. Mellem vores huse og Grenaavej ligger der virksomheder. Der er afstand mellem virksomhederne, hvilket bevirker at støjen trænger direkte hen til os. Der er ikke etableret støjværn ved virksomhederne.
Vi har foretaget målinger på mobiltelefonen, og de viser tal over grænseværdien i morgen- og fyraftenstrafikken. Vores uofficielle tal understøttes af det, vi ser på støjkortet fra Miljøstyrelsen (Miljøgis (mim.dk)).
Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO kan trafikstøj medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger.
Vi håber Aarhus Kommune er velvilligt indstillet overfor støjreducerende belægning på Grenaavej, også på strækningen Brohavevej - Egå Havvej. Vi har læst os til at en sådan belægning kan reducere støjen med i hvert fald 2 Db (Støjdæmpning over lang tid. Rapport, Vejdirektoratet, 2013 s.84-85).
Nedsættelse af farten fra 80 km/t til 60/km/t kan reducere støjen med 2-3 Db (https://roligbolig.dk/hastighed-og-korsel/).
Støjvold i kombination med disse to forslag, vil kunne formentlig reducere støjniveauet yderligere.
Venlig hilsen
Bente Wael (Muslingevej 33)
Anne-Marie Øllgaard (Muslingevej 23)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne-Marie Øllgaard

Indsendt

03/04/2024 20:11

Sagsnummer

HS7061031

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826