Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Højt og stigende støjniveau fra Djurslandsmotorvejen - Skødstrup & Løgten

Som også anført i Støjhandlingsplanen, så oplever vi i Skødstrup og specielt i vores Grundejerforening Den Gamle Kirkesti også et stigende støjniveau fra primær Djurslandsmotorvej. I takt med stigende antal bilister og en øget max hastighed fra 110km/t til 130km/t på motorvejen oplever vi en kraftig forøgelse af støjniveauet. Forøgelsen af hastigheden kom tilbage i 2021, og siden da har vi hørt på et forøget støjniveau.

Vi anbefaler, at der i overensstemmelse med virkemidlerne angivet på side 18 i Støjhandlingsplanen omgående laves en hastighedsreduktion tilbage til 110km/t. Dette vil have en hurtig effekt og vil gavne med det samme.

På længere sigt vil det mest optimale være en støjgunstig belægning eller støjafskærmning på motorvejsstykket syd for Skødstrup til nord for Løgten gavne samtlige beboere i Skødstrup og Løgten.

Et alternativ til støjafskærmning og CO2 udledningen kunne være, at lave et levende hegn - plante træer mm. Langs hele førnævnte motorvejstykke. Dette har andre steder hjulpet lidt både på støj og CO2 reduktionen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Koch Nielsen

Indsendt

07/04/2024 21:17

Sagsnummer

HS4200223

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826