Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Giber Ringvej, ved Ingerslev, skaber massive støjgener.

Massiv støj fra 10 tusindvis af biler, lastbiler og motorcykler, i høj fart, på de tre vognbaner ved Ingerslev, er til stor gene for os.
Trafikstøjen starter fra kl. ca. 0435 på hverdage og fra ca. kl. 06 i weekender. Trafikstøjen fortsætter til langt efter kl. 21 alle dage og kan høres både ude og inde.
Når motorvejskrydset ved Torshøjvej færdiggøres, forventes antallet af køretøjer at stige med 4 – 5000 biler i døgnet på Giber Ringvej, jf. Aarhus kommunes egne estimater.
Det er mere reglen end undtagelsen, at trafikanterne IKKE overholder fartgrænserne på den 3-sporede del og det øger naturligvis støjgenerne proportionelt.
Giber Ringvej ligger i jordniveau – eller kun lidt under - og er helt uden støjafskærmning, fra broen på Ingerslevvej til kort før afkørselsvej ved Enslev, hvilket yderligere tydeliggøre støjgenerne.
Asfalten ”hviner” og kombinationen af våd asfalt og biler/lastbiler (hyppigt scenarie) er ekstremt støjende. En anden belægning vil kunne reducere støjen kombineret med reduceret fart.

Det er helt uacceptabel at Aarhus kommune påfører borgerne langs Giber Ringvej voldsomme støjgener, med udsigt til yderligere støjgener de næste par år, og derefter IKKE medtager Giber Ringvej i den nye støjhandlingsplan, gældende for de næste 5 år.
Giber Ringvej SKAL medtages i støjhandlingsplanen og der må simpelthen være midler til at skærme os, beboerne langs vejen, så vi ikke bliver syge af den støj, som er blevet påført os.
Sikkerhed koster penge, men en visionær Aarhus kommune vil vælge at bruge økonomi på at forebygge, end at skulle helbrede.

Lad nu ikke denne høring blive endnu en skueproces, hvor dialog og gode intentioner bliver det eneste resultat, men at I folkevalgte politikere påtager jeg ansvaret for jeres beslutninger og handler samvittighedsfuldt derefter.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mads Carton

Indsendt

13/04/2024 12:14

Sagsnummer

HS8522953

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826