Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

GVF's høringssvar

Høringssvar vedr. ID826:
Aarhus Byråds støjhandlingsplan 2024

Aarhus Byråd har på sit møde den 21. februar 2024 vedtaget at udsende forslag til Støjhandlingsplan 2024 i 8 ugers offentlig høring.
Forslaget har svarfrist til den 21. april 2024.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grundejerforeningen (GVF) takker for muligheden for at afgive et høringssvar, og har følgende bemærkninger:

Som beskrevet i støjhandlingsplanen lægges der op til, at der de næste 5 år anvendes støjgunstige vejbelægninger som et virkemiddel til støjbekæmpelse, ligesom der lægges op til fortsat støjbekæmpelse gennem trafik- og byplanlægningen, hvor der stilles krav til overholdelse af grænseværdier i nybyggeri og nye opholdsarealer.

Det er løsninger, GVF afgjort bakker op om, og støjdæmpende belægninger på vejbanen vil givetvis være et fremragende virkemiddel, men vil være en både økonomisk tung og langsommelig proces, hvorfor den anses som en langsigtet løsning.

Hastighedsdæmpning foreslås endvidere at indgå som et aktivt virkemiddel i de kommende 5 år, igennem et fortsat arbejde med forsøgsordningen for 40 km/t.

For så vidt angår hastighedsnedsættelse jf. Trafikministeriets publikation (15. marts 2022), har GVF den 19. december 2023 til Aarhus Kommune fremsendt et høringssvar med tilhørende bilag om zoneafgrænsning, med henvisning til projektets fase 2.
Det vil derfor ligge helt i tråd med intentionerne i både nedsættelse af hastigheden og bekæmpelsen af støj, at vejmyndigheden hurtigst muligt implementerer fase 2 af forsøgsordningen med hastighedsnedsættelse fra 50 km/t til 40 km/t.

I forhold til støjdæmpende belægninger anbefaler GVF, at Grenåvej, Nordre Strandvej (bydelscenterakse) og Vestre Strandallé, der alle tre er store indfaldsveje til bydelen, som til Aarhus udpeges som forsøgsstrækning i bestræbelserne på at analysere virkningen af en støjdæmpende belægning.


På vegne af Grundejerforeningen Vejlby Fed

Bent Hjorth
formand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Grundejerforeningen Vejlby Fed

Indsendt

16/04/2024 18:23

Sagsnummer

HS8410625

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826