Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støjgener på Silkeborgvej - behov for fartnedsættelse til 50km/t og finansiering til støjbegrænsende tiltag.

Vi er en familie på 3, der for nyligt er flyttet ind på Silkeborgvej. Vi er meget generet af støjen fra vejen og er overraskede over at man i så bynært/bolignært område (vores hus ligger ca. 1,5m fra vejen) må køre 70 km/t, når man ved hvor stor en betydning hastighedsbegrænsningen har for støjgenerne. (jf. støjhandlingsplanen).

Vi har derfor været spændte på støjhandlingsplanen for 2024 - Den fremgår med mange fine og velundersøgte løsninger, men vi mangler dog en konkretisering af planerne, ligesom vi undrer os over den manglende finansiering;

- Vi foreslår der laves hastighedsbegrænsning på Silkeborgvej på strækningen fra dyssevej til gartnerivej, da der på hele strækningen ligger boliger helt op ad vejen samt at der er begrænset mulighed for opsætning af støjhegn grundet vejens bredde. Dette tiltag vil både styrke lokalmiljøet samt give mulighed for mere diversitet fx. i form af at tiltrække børnefamilier mm. til området. En hastighedsbegrænsning vil selvsagt også have positiv betydning for trafiksikkerheden, og den vil formentlig ikke have synderligt stor betydning for fremkommeligheden, idet hastigheden på vejen i de travleste perioder i forvejen er meget lavere end 50 km/t.

- Vi håber også på ”støjpuljer”, så vi kan søge økonomisk hjælp til fx forbedring af facade lydisolering, opsætning af støjhegn på egen grund eller andre støjdæmpende tiltag.

Vi er langt fra de eneste, der er plaget af støjgener på vores lille strækning og vi håber at et samlet opråb, vil gøre et indtryk.

Mange Hilsner beboerne på;
Silkeborgvej 687, Silkeborgvej 685, Silkeborgvej 686, Silkeborgvej 682, Silkeborgvej 680, Silkeborgvej 683, Silkeborgvej 667, Donsvej 1A, Dysselhøjvej 8, Silkeborgvej 678
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Astrid Cæcilie Linde

Indsendt

19/04/2024 22:16

Sagsnummer

HS5022268

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826