Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Giber Ringvej syd om Mårslet

Efter åbningen af Giber Ringvej er vores liv i Mårslet syd/vest blevet fundamentalt ændret.

Vi håber, at I vil genoverveje støjværn ved strækningen umiddelbart syd for Mårslet (mellem Mustrupvej og Tandervej) og sydvest om Mårslet (mellem Mustrupvej og Obstrup tværvej) da støjgenerne her er helt utålelige.

Der er blevet lavet støjberegninger, der viser, at vores område på ingen måde burde være berørt at støjen

Der er efterfølgende blevet udført støjmålinger flere steder langs vejen – Også disse viser, at der på ingen måde burde være problemer med støjniveauet.

Det ændrer imidlertid ikke på, at virkeligheden er en ganske anden.

Om det er særlige vindforhold i terrænet eller andre akustiske forhold, der er på spil, skal der vist eksperter til at vurdere, men faktum er, at lyden reflekteres endog meget længere end det beregnede.

Vi afventede håbefuldt sommertiden med sommerdæk på bilerne, tør vej, blade på træerne og korn på markerne. Men vi kunne konstatere at dette på ingen måde ændrede lydbilledet.

I vores lokalplan er sat en grænse på 55 dB ved nybyggeri, hvilket er ganske tankevækkende, da denne grænse jo netop er overskredet flere steder tæt på os.

Derudover er der allerede nu - i 2024 - flere biler pr dag end 2030-prognosen, så problemet må forventes at blive værre og værre fremover.

Vi fra Mårslet Syd Beder inderligt om, at forvaltningen gen-overvejer støjbekæmpelse langs Giber Ringvej ved fx at opsætte kombineret støjværn/støjvold ved den ca. 250-300 meter lange strækning syd om Mårslet (mellem Tandervej og Mustrupvej) hvor vejen lige nu er helt blottet, med store konsekvenser for os borgere.

Som supplement håber vi desuden på en hastighedsnedsættelse samt en omfattende hastighedskontrol. Der køres endog MEGET for hurtigt på Giber Ringvej og netop derfor ligner støjen ”lyden af motorvej”.

Hvis der var fundet høje grænseværdier af pfas i en vandboring, ville man i løbet af få timer eller dage gøre noget fra kommunens side!
Støj er en stille dræber, men de sundhedsskadelige virkninger kan vi som borgere allerede tydeligt mærke i Mårslet. Vi døjer med dårlig nattesøvn, hjertebanken og stress-symptomer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Susanne Christiansen

Indsendt

19/04/2024 23:48

Sagsnummer

HS0978398

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826