Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støjhandlingsplan 2024

Støjhandlingsplan 2024
Det er positivt, at der nu sættes fokus på støj i Aarhus kommune. Det er på høje tid, og som beboere på en af byens stærkt trafikerede indfaldsveje er det vores håb, at der er lydhørhed over for støjproblemerne, som i følge videnskaben har store helbredsmæssige konsekvenser for de, der er plaget af den.
I 30 år har vi boet på Viborgvej ca. 250 m. S.ø. for Hasle Torv, og over årene er trafikken steget voldsomt med øget støj til følge. Det gjorde det nødvendigt, at vi for ca. 10 år siden skiftede husets oprindelige 1-lags vinduer til 3 lags termoruder og bibeholdt de indvende forsatsvinduer, for ellers havde det været umuligt at bo her på grund af støj. Vores hus ligger tilbagetrukket på en grund, der er 1.200 m2; men haven foran huset er kun til pynt, da man umuligt kan opholde sig der på grund af støj.
Vi oplever, at især den tunge trafik er steget her, efter det er blevet tæt på umuligt for de store lastbiler at køre ind og ud af Aarhus via Silkeborgvej igennem Åbyhøj på grund af etablering af midterrabatter. Og så går det jo som med vand, der søger til en nemmere passage.
Ifølge de foreliggende statistikker over antal køretøjer på vejene i Aarhus fremgår det, at der i 2022 kørte 17.900 køretøjer i døgnet på strækningen mellem Vestre Ringgade og Ringvejen, og antallet er helt sikkert steget. Med en tilladt hastighed på 60 km i timen op og ned ad bakken til og fra Hasle Torv er der voldsom trafikstøj.
Vi vil derfor gerne opfordre til, at man nedsætter hastighedsgrænsen til 50 km i timen - og gerne sætter fartmålingstavler op langs vejen, som man lige nu er i gang med på Haslevej, hvor tilladt hastighed er 40 km i timen!
Det er vores håb, at der vil blive lyttet til vores argumenter, og blive sat justeringer i værk til gavn for de mange beboere langs Viborgvej fra Vestre Ringgade til Ringvejen.
Med venlig hilsen, Flemming og Bente Bergmann
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Flemming og Bente Bergmann

Indsendt

21/04/2024 07:36

Sagsnummer

HS6725529

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826