Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Trafikstøj fra Motorvej Syd, Viby og Stautrup

I de 15 år vi har boet i Viby, har vi mærket en meget kraftig forøgelse af støjen fra Motorvej Syd, formodentlig pga. af øget trafik, flere lastvognstog og højere hastighed på vejen.
I dag er støjen på et uacceptabelt niveau for os som beboere, men også i forhold til områdets natur og rekreative værdier.
Det fremgår tydeligt af det udsendte forslag til Støjhandlingsplan 2024, at områderne omkring Motorvej Syd er hårdt ramt af trafikstøjen (Kort s. 14 og 15).
Vi kan derfor fuldt ud tilslutte os de bemærkninger, der er fremsendt i sag nr. HS2725611.

Derudover vil vi på det kraftigste opfordre byrådet til at medtage et afsnit i handlingsplanen, hvor problemstillingen omkring trafikstøjen fra Motorvej Syd medtages, og hvor byrådet skriver hvilke løsninger de ser. Det kunne være i form af, f.eks.:
- at byrådet målrettet vil søge at påvirke stat og vejdirektoratet til at tage større ansvar for trafikstøjen fra motorvejen
- at byrådet aktivt vil arbejde for, at få hastigheden nedsat til min. 80 km/timen på de sidste 3-4 km af motorvejen inden Viby Ringvej (inkl. opsætning af effektiv hastighedskontrol)
- at byrådet aktivt vil arbejde for, at der bliver opsat støjafskærmning langs de sidste 3-4 km af motorvejen inden Viby Ringvej
- at byrådet er sindet, at medfinanciere projekter som reducerer støjen fra Motorvej syd ved Viby og Stavtrup.

I håb om at Aarhus Byråd vil tage problemstillingen op i den endelige støjhandlingsplan samt fremadrettet vil arbejde aktivt for at få fjernet støjgenerne fra Motorvej Syd..

Med venlig hilsen
Gitte Bundgaard og Henning Hermansen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gitte Bundgaard og Henning Hermansen

Indsendt

21/04/2024 09:57

Sagsnummer

HS5317040

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826