Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støjgener fra Giberringvej!

Kære Aarhus Kommune

Jeg skriver angående støjgenerne fra Giber Ringvej. Støjforurening er et alvorligt problem, og vi er ret påvirkede af støjen fra vejen! Den påvirker desværre livskvaliteten for mange beboerne i nærområdet betydeligt. Som en borger i dette område ønsker jeg at fremhæve vigtigheden af at reducere støjniveauet og forbedre miljøet for alle beboere.

Jeg opfordrer kommunen til at tage effektive skridt til at tackle støjproblemet, ud over de foranstaltninger som allerede er foretaget - det er ikke tilstrækkeligt!

Vi ser gerne, at der implementeres støjvolde og andre støjværn, såsom træer og beplantning, for at beskytte vores boliger og mindske den støj, vi dagligt udsættes for.

Støjvolde og beplantning i kombination, kan effektivt mindske støjniveauet på flere måder.

1. Apsorbtion af støj: Træer og andre planter fungerer som naturlige lydisolatorer ved at absorbere og dæmpe lydbølger. Når lyden rammer træernes løv og grene, bliver den delvist absorberet i stedet for at blive reflekteret tilbage mod lydkilden eller andre områder.

2. Dæmpning af lydrefleksion: Støjvolde og træer kan hjælpe med at bryde lydens bane og forhindre, at den reflekteres tilbage mod beboelsesområder eller andre følsomme områder. Dette reducerer den samlede mængde støj, der når frem til folk.

3. Visuel skærmning: Ud over at reducere støjniveauet kan beplantning som træer også fungere som visuelle barriere, der skjuler eller reducerer synet af støjende veje eller industrianlæg. Dette kan bidrage til at forbedre det æstetiske miljø og samtidig mindske stress og ubehag, der kan være forårsaget af synet af trafik eller støjende aktiviteter.

At mindske støjniveauet med støjvolde og træbeplantning kan have en målbar effekt i decibel (dB).

Ved at kombinere støjvolde og beplantning som træer kan man opnå en synergistisk effekt, der ikke kun reducerer støjniveauet, men også forbedrer miljøet og æstetikken i området. Det er en bæredygtig og naturlig løsning, der kan bidrage til at skabe mere behagelige og sunde lokalsamfund.

Vi håber, at kommunen vil tage vores ønsker i betragtning og træffe passende foranstaltninger for at løse dette problem.

Med venlig hilsen
Jan Gade Wonsyld
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jan Gade Wonsyld

Indsendt

21/04/2024 10:28

Sagsnummer

HS0083608

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826