Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Trafikstøj fra Motorvej Syd, Viby og Stautrup

Da min familie og jeg flyttede til Stavtrup for 16 år siden, kunne vi sagtens nyde vores have uden støjgener fra motorvejen – dette er på ingen made længere tilfældet. Uanset om vi er i haven til hverdag eller i weekenden, generes man konstant af støjen fra motorvejen. Igennem årerne er båden mængden af trafik øget og hastighedsgrænsen er ligeså sat op. Og situationen bliver ikke bedre af, at Stavtrup desuden fungerer som gennemkørselspunkt for trafik fra både E45 og Herningmotorvejen, der skal videre til Tranbjerg, Højbjerg mv.

Vi flyttede til Stavtrup fordi vi søgte et lokalmiljø tæt på Aarhus. Stavtrup er et fantastisk lille samfund, med en stor og velfungerende skole, et velfungerende fritidsliv med masser af engagerede frivillige ildsjæle, tæt på både skov og vand og gode indkøbsmuligheder samt adgang til offentlig transport. Der er gennem årerne blevet bygget aktivt i Stavtrup, folk søger byen og ønsker at bo der og være en del af dette lokalsamfund. I vores grundejerforening have vi et fællesområde beliggende for enden af vejen lige op mod motorvejen. Værdien af dette område er faldet i takt med øgningen af støjen til et punkt, hvor det nu stort set udelukkende tjener som kompost-område, da ingen synes det er hyggeligt at være der.

Det er under al kritik, at denne kraftige øgning af støjgener ikke bliver taget mere seriøst af kommunen. I dag er støjen på et uacceptabelt niveau for alle beboere, og vi oplever ingen tiltag til at afhjælpe generne for nuværende.

Jeg vil gerne tilslutte mig tidligere fremsatte forslag ift. at byrådet overvejer at:
- målrettet søger at påvirke stat og vejdirektoratet til at tage større ansvar for trafikstøjen fra motorvejen
- aktivt arbejder for, at få hastigheden nedsat til min. 80 km/timen på de sidste 3-4 km af motorvejen inden Viby Ringvej (inkl. opsætning af effektiv hastighedskontrol)
- aktivt arbejde for, at der bliver opsat støjafskærmning langs de sidste 3-4 km af motorvejen inden Viby Ringvej
- medfinansiere projekter som reducerer støjen fra Motorvej syd ved Viby og Stavtrup.

I håb om at Aarhus Byråd vil tage problemstillingen op i den endelige støjhandlingsplan samt fremadrettet vil arbejde aktivt for at få fjernet støjgenerne fra Motorvej Syd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Eva Krath

Indsendt

21/04/2024 19:22

Sagsnummer

HS0972529

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826