Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Høringssvar

Til Aarhus Kommune,
Jeg vil gerne rette en dybtfølt bekymring angående den nuværende udgave af Aarhus Støjhandlingsplan. Efter en grundig gennemgang af dokumentet er det tydeligt, at planen lider af alvorlige mangler, der underminerer dens effektivitet og relevans.

Først og fremmest er det stærkt problematisk, at den nye ringvej, Giber Ringvej, ikke er inkluderet i støjhandlingsplanen. Denne undladelse er uacceptabel, da ringvejen potentielt vil medføre betydelig støjforurening og dermed påvirke beboernes livskvalitet negativt. Det er afgørende, at støjhandlingsplanen adresserer og håndterer denne kommende kilde til støjforurening på en effektiv måde.

Desuden virker støjhandlingsplanen generelt uambitiøs og mangler konkrete tiltag og målsætninger for at bekæmpe støjforureningen i Aarhus. Den er fyldt med vage formuleringer og overfladiske løfter, der ikke tilbyder nogen reel løsning på problemet. Planen synes at være mere optaget af at skabe et positivt billede af kommunens handlinger end at faktisk adressere og løse støjproblematikken.

Jeg opfordrer derfor kraftigt til, at Aarhus Kommune forkaster den nuværende støjhandlingsplan og udarbejder en ny, mere ambitiøs og handlekraftig plan. En sådan plan bør inkludere konkrete tiltag til bekæmpelse af støjforureningen, herunder en dedikeret indsats for at integrere Giber Ringvej i planen. Desuden bør kommunen afsætte et fast budget kun til bekæmpelse af støj, for at sikre, at der er tilstrækkelige ressourcer til at implementere planens tiltag effektivt.

Det er afgørende, at Aarhus Kommune prioriterer borgernes sundhed og velvære ved at udvikle og implementere en robust støjhandlingsplan, der effektivt reducerer støjforureningen og skaber et bedre og mere behageligt miljø for alle byens indbyggere.

Med venlig hilsen
Michael Bisgaard
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Bisgaard

Indsendt

21/04/2024 21:14

Sagsnummer

HS9431953

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826