Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Rystelser og gadestøj

Høringssvar til støjhandlingsplan 2024

Nørre Allé har været ekstremt belastet trafikmæssigt siden omlægning af busruter og fritlægning af Aarhus Å langs Åboulevarden. Dette har selvfølgelig bevirket en markant forøgelse af støjniveauet. Nørre Allé er en relativ smal gade, så støjen er massiv mellem de tætte bebyggelser, og har svært ved at ‘slippe væk’.

Siden nedgravning af nye rør i gaden er der yderligere sket den forværring, at vores gamle bygninger på begge sider ryster, når den tunge trafik, som lastbiler og de gamle dieselbusser suser igennem gaden i høj fart.
Det er stressende at blive vækket tidligt om morgenen, når de første busser brager gennem gaden, længe før man selv skal møde på arbejde.

El-busserne har tilsyneladende en vægtfordeling, der gør, at de ikke forårsager rystelser. Derfor ville det være skønt, hvis det kun var den type, der fik lov at køre i de smalle gader.

Eftersom det nok vil være alt for omfattende at grave ned til rørene for at få efterstampet, foreslår jeg i stedet, at hastigheden sættes ned til 30 km/t. Det synes jeg i det hele taget ville være en god idé i hele den indre by. Det er ikke mange sekunder, der spares ved højere hastighed, som man jo godt kan opnå, når de grønne lys ‘flasker sig’.
De bløde trafikanter får til gengæld bedre betingelser.

Det går alt for langsomt med at få udskiftet dieselbusserne, som jo larmer helt vildt. Både udenfor og indeni som passager.
Det er temmelig pinligt, at en moderne universitetsby som Aarhus stadig trækkes med sådanne utidsvarende køretøjer.

Det stigende antal bud-knallerter/scootere, som for manges vedkommende også rask væk kører på både fortov og i gågaderne, er heller ikke nogen behagelig oplevelse, når vi taler gadestøj. De burde forbydes, så alle budene i stedet blev nødsaget til at bruge cykler, som jo heldigvis en del af dem allerede gør.

Venlig hilsen
Kurt Rasmussen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kurt Frimodt Rasmussen

Indsendt

21/04/2024 21:37

Sagsnummer

HS2234016

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826