Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støjgener i Stavtrup fra motorvej

Vi har boet i Stavtrup siden 2010 i en af de udstykninger, der er nabo til motorvejen. Vi bor i første parket…til motorvej og -støj. Siden vi flyttede ind er der sket følgende, der i den grad har forstærket støjgenerne til et niveau, der gør, at vi nedprioriterer udeliv i vores have.

- Der er kommet støjvold på modsatte side af motorvejen, så støjen kastes over mod os

- Man har hævet hastigheden på dele af motorvejstrækningen.

- Man har flyttet færgelejet Århus -Odden fra midtbyen til Marselisborg havn, med den konsekvens at der er kommet meget mere trafik ikke mindst lastbiltrafik på motorvejen og ind ad Marselis Boulevard.

For år tilbage var det planen, at der skulle bygges børneinstitution på Vestermarken, der løber parallelt med vores vej. Det blev taget af tapetet, fordi støjniveauet for pædagogerne ( pga motorvejen) oversteg tilladte grænseværdier. Det støjniveau lever vi med året rundt, hverdag og weekend.

Vi skal leve med støjgenerne på daglig basis. Det er ulideligt. Vi har ventet i adskillige år på en løsning, men er blevet holdt hen, til trods for, at der er kommet diverse appeller om hjælp foruden konstruktive løsningsforslag. Heraf villle fx fartdæmning kunne afhjælpe nogle af støjgenerne relativt hurtigt, mens vi venter på, at ansvarlige politikere får iværksat etablering af støjdæmpende asfalt og en støjvold. Vi behøver kun til nabolandet Tyskland for at se, at der er kommet fartsænkning og støjdæmpende asfalt på motorvejsstrækninger ved større byer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Nejmann & Thomas Andersen

Indsendt

21/04/2024 22:52

Sagsnummer

HS9949746

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826