Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Støj fra Motorvej Syd

Til Aarhus Kommune
Støjhandlingsplan 2024

Kære Byrådsmedlemmer,

Da min familie og jeg i 2011 stod over for at vælge vores fremtidige hjem i Stavtrup, traf vi en bevidst beslutning om at undgå huse for tæt på motorvejen, netop på grund af støjforureningen. Alligevel står vi her i 2024 med en støjbelastning så voldsom, at vores have - engang vores tilflugtssted - næsten er ubrugelig.

Vores oplevelse har ændret sig drastisk over årene; hvor vi tidligere kun sjældent kunne ane lyden fra motorvejen, er det nu blevet en konstant baggrundsstøj, der er umulig at ignorere. Åbner vi et vindue, bliver vi mødt med en ustandselig larm, der gør det vanskeligt at nyde vores ellers elskede hjem.

Denne eskalerende støj har bragt os til et punkt, hvor vi alvorligt overvejer at sælge vores hus og søge et andet sted at bo. Det er en hjerteskærende tanke, men trangen til et roligt og sundt miljø for os selv og vores børn vejer tungest.

Med dette høringssvar appellerer jeg til byrådet om at anerkende og handle på de alvorlige konsekvenser støjforurening medfører for borgernes livskvalitet. Jeg håber, at vores bekymringer vil blive taget til efterretning, og at der vil blive iværksat effektive tiltag for at adressere dette presserende folkesundhedsproblem.

Med venlig hilsen,

Christian Yde
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Yde

Indsendt

21/04/2024 23:00

Sagsnummer

HS5275989

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826