Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Støjhandlingsplan 2024

Høringssvar til Støjhandlingsplan 2024

Det er Byrådet og Teknik og Miljø, som bærer ansvaret for, at mange tusinde aarhusianere lider under den kraftige støjbelastninger, vi hver dag udsættes for.
Det skyldes, at Byrådet har svært ved at løsrive sig fra gamle dogmer og nærmest religiøse forestil-linger om, at ”fingerplanen” er Byens udviklingsmodel, så virksomheder og alt andet skal samles inde i midtbyen. Det medfører, at 140.000 bilister hver dag skal køre tværs over Ringvejen for at passe deres job, få oplevelser eller deltage i andre gøremål inde i Byen. Herved belastes de tusindvis af beboerne langs især indfaldsvejene. Mere end 300 af disse har indsendt et høringssvar til den støj-handlingsplan, som de ifølge loven skal fremsende, så borgerne kan tilkendegive vores opfattelse.

I ”Forslaget til Støjhandlingsplan” kan vi læse, hvad der er gjort. Men vi finder intet sted, hvilke love, myndighederne skal opfylde. I Planloven står, at borgerne i videst muligt omfang skal deltage. Denne oplysning findes ikke i Handlingsplanen. Der står heller ikke, hvilke støjgrænser loven foreskriver, der skal overholdes. End ikke ordet psykoakustik er nævnt, skønt de er det, vi som støjofre forholder os til.
For at løse såvel bilernes CO2-udledninger og støj-udsendelser er det nødvendigt, at virksomheder-ne kommer til at ligge der, hvor aarhusianerne bor. Det er den billigste og bedste måde, for så und-går vi trængslen, bilernes voldsomme CO2-forurening og den alt for kraftige vejstøj.
Det var måske sådanne udfordrende projekter Byrådet skulle arbejde med frem for at bruge tiden på at diskutere plejehjemsbeboernes helbred i forbindelse med besparelsen i de økonomiske omkostninger ved kun at tilbyde dem vand frem for saftevand.

Dette høringssvar indeholder desuden en vedhæftet fil, som indeholder en beskrivelse af
1. Byrådets muligheder for her og nu at løse problemerne med vejstøj på især indfaldsvejene samt
2. de mange muligheder som Byrådet og T&M på lidt længere sigt har for at forebygge vejstøj.

Endvidere indeholder høringssvaret tillæg, benævnt: ”Bekæmpelse af trafikstøj i Aarhus”
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Freddy Wisler

Indsendt

21/04/2024 23:17

Sagsnummer

HS9575819

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Trafik og transport
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H826