Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fremtidens folkehuse

Om Folkehuset Sabro

Høringssvar ved. Folkehuse.
I det fremlagte materiale står der, at man overvejer at flytte Sabro Bibliotek væk fra skolen:
”På trods af, at huset ligger i et yderområde, så er det svært at trække folk til. Derfor har der været en dialog med Sabro bibliotek om en mulig samlokation. Biblioteket ligger i dag på skolen og kan pga. placeringen kun have åbent med bemanding. Biblioteket har også brug for mere plads. En samlokation med biblioteket og folkehuset vil kunne trække flere brugere til og supplere de aktiviteter, som allerede findes. En samlokation har potentiale til at blive et solidt lokalt samlingspunkt.”
Det kan Socialdemokratiet i Borum-Lyngby absolut ikke støtte. Sabro Bibliotek ligger godt sammen med skolen. Der står, at det pga. placeringen kun kan have åbent for bemanding. Vi ved, at der er forskellige forslag til ændringer, så det fint kan have åbent uden bemanding og derved komme til fx at ligne Harlev bibliotek, som også ligger på/ved skolen
På møde med rådmanden var han betænkelig ved, at Folkehuset deler indgang med plejehjemmet. Den betænkelighed har vi ikke. De penge, der er tænkt til ombygning af hovedindgang, kan man godt spare.
Generelt forstår vi ikke, hvorfor hele denne debat er kommet op. Vi støtter ikke nedlæggelse af et eneste folkehus. De har alt for stor betydning i de mange lokalområder. I stedet for at foreslå nedlæggelse, burde Sundhed og Omsorg arbejde for at understøtte de folkehuse, der i disse år har brug for en ”hjælpende hånd”.

Socialdemokratiet i Harlev-Framlev
v. Leif Degn, formand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Leif Degn

Indsendt

31/03/2024 12:32

Sagsnummer

HS6043947

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H836

Kontakt

Jakob Flou Kristensen

civilsamfund@mso.aarhus.dk