Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fremtidens folkehuse

Høringssvar fra Viby Skakklub vedr. Lokalcenter Viby

Vedr. høring omkring Folkehuse i Århus
Ang. Lokalcenter Viby

Vi er som en af byens store og traditionsrige skakklubber utroligt glade og tilfredse med de gode rammer vi har på Lokalcenter Viby til at drive skakklub. Vi spiller fast tirsdag aften og ind imellem også søndag på centret dels i Cafeen, dels i store sal.
Klubben rummer pt. ca. 45 faste medlemmer, som primært er ældre mandlige medlemmer, for hvem skakklubben udgør en fast base om deres sociale liv udenfor hjemmet. Skak-aktiviteterne er i meget høj grad med til at vedligeholde kognitive såvel som sociale evner og kompetencer hos en stor gruppe ældre mænd, på og omkring centret, der her mødes også med yngre spillere på tværs af generationerne omkring passionen for skakspillet.
Klubben har endvidere ved flere lejligheder i et forbilledligt samarbejde med centret afviklet større skakarrangementer for hele byen i form af fx. Århusmesterskaberne 2023, hvor ca 80 deltagere fra hele byen nød godt af centrets gode rammer. Klubaktiviteterne har også rummet fx stævner, hvor flere klubber rundt fra oplandet har kunnet mødes i en fælles afslutning på holdturneringer. På denne måde har center lagt ramme til et overordentligt vigtigt socialt liv for en lang række personer med denne fælles interesse til gavn og glæde for ældre(så vel som yngre) borgere.
Lokalcenter Viby er på en særlig måde velegnet som ramme for skakklub-aktiviteterne, ikke mindst fordi der ikke er udfordringer med hverken plads, opdeling i flere rum, eller særligt pga alarmer, der automatisk slår til tidligt på aftenen som det ses fx i skoleverdenen (skak kan nmlig godt trække langt ud på aftenen i sagens natur).

Klubben samt en meget stor befolkningsgruppe af skakspillere rundt i hele Århus er derfor overordentligt glade for, at Viby skakklub har disse rammer til rådighed, og beder indtrængende om, at dette engagement kan fortsætte i fremtiden uanset de politiske overvejelser omkring faciliteternes fremtid.

Det vil alternativt blive meget svært at redde aktivisterne i form af at finde henvisning til andre tilsvarende faciliteter, der kan gøre det samme for disse mange mennesker.

Pva Viby skakklub

Martin Frøkjær- Jensen fmd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Martin Frøkjær-Jensen

Indsendt

01/04/2024 12:17

Sagsnummer

HS5923307

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H836

Kontakt

Jakob Flou Kristensen

civilsamfund@mso.aarhus.dk