Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fremtidens folkehuse

Folkehus Marselis

Hvad kan Folkehuset Marselis.

Folkehuset Marselis er en fantastisk lille perle i Århus. Man træder ind i en ældre bygning som ret beset godt kunne trænge til en kærlig hånd, men det fornægter ikke den gode stemning der faktisk er i huset.
Cafeens daglige brugere nyder ikke bare et godt hjemmelavet måltid mad, men også det sociale aspekt, som i nogle tilfælde er den eneste kontakt de har i løbet af dagen. Gæsterne i Cafeen bliver mødt med et smil og personlig betjening.
Folkehusets ansatte er altid klar med en hjælpende hånd og har en gæst ikke mulighed for at komme i cafeen og spise, bringer cafeens personale, gerne ud, hvilket også er en stor hjælp hvis man er dårlig. Personalet er på fornavn med de fleste gæster.


Festsalen bliver dagligt brugt til forskellige arrangementer. Banko, Gudstjeneste, Musik, Sang, Øve teater, Møder, Foredrag, Gymnastik, Yoga, Qi Gong, Stolegymnastik, Julearrangementer, Ja stort set alt kan lade sig gøre.
Det frivillige arbejde der foregår, er uden sidestykke.
Der arrangeres busture rundt i landet. Et kæmpe stykke arbejde som Helle (frivillig) står for. Helle sørger for alt på de ture, selv chaufførerne, sørger hun for ( Som også stiller sig frivilligt til rådighed) så gæsterne kun skal sætte sig ind i bussen og nyde turen. Lise og Helle arrangerer også julefrokoster, påskefrokoster, pinsefrokoster. Alle højtider bliver fejret.
Doris, Åse og Tove er Rådet på Folkehuset Marselis. De står for Banko, Juleoppyntning i gangene, og sørger for at beboerne får en fin julehilsen hvert år, sommerfester, grillfester og andre arrangementer med musik og hygge for brugerne af Folkehuset.
Træningscenteret på Folkehuset Marselis er virkelig godt besøgt. Der kommer daglige selvtrænere, genoptræning, holdtræning. Dette er der også et socialt aspekt i. Man mødes og træner i det omfang man kan og hygger med de andre trænere. Lokalet bliver også brugt af terapeuter og er en uvurderlig hjælp for de ældre. Og når man har trænet, fortsætter man hen i cafeen til enten frokost eller kaffe og samvær.
Med andre ord. I Folkehuset Marselis er der altid plads til alle og alle er lige velkomne. Er der problemer med en mobiltelefon, kigger de ansatte gerne på det også. Flere og flere finder vej til huset, netop fordi der er sjæl og godt humør. Det ville være et kæmpe tab at lukke en perle som denne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Schnell

Indsendt

02/04/2024 13:20

Sagsnummer

HS5153325

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H836

Kontakt

Jakob Flou Kristensen

civilsamfund@mso.aarhus.dk