Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fremtidens folkehuse

Folkehusene

Høringssvar – Folkehusene

På mødet med rådmanden for Sundhed og Omsorg som foregik i Kolt-Hasselager Folkehus blev vi meget glade for at høre, at de første planer om nedlæggelse af folkehusene ikke er nødvendige, idet man har fundet en løsning.
Det er også fint, at man vil udvikle folkehusene. Vi finder det vigtigt, at alle folkehusene kan bestå og ikke skal sammenlægges med biblioteker og lignende og at der stadig er plads til at de hundredevise af frivillige fortsat kan have aktiviteter især for 60+ borgerne, men også for andre aldersgrupper.

Som beskrevet i ”Sammen og det bedre liv” udgivet af Aarhus Kommune, hvor der gøres opmærksom på, hvordan folkehusene er med til at understøtte fællesskaber og relationer for borgerne, er vi helt enige i.
Med det stigende antal ældre der kommer i Aarhus Kommune, er der brug for alle folkehusene. Aktiviteterne i Folkehusene er med til at modvirke ensomhed og forbedre livskvaliteten. For mange borgere, især i oplandet betyder folkehusene rigtig meget, idet der ikke er så meget andet af kulturelle og aktivitetstiltag.
Folkehusene som mødested har så stor betydning i lokalsamfundet og drives i stort omfang af frivillige som er med til at løfte kommunens målsætninger om det gode ældre liv som er politisk besluttet med bedre sundhed og trivsel blandt ældre generationer, sådan at flest mulige kan klare sig selv længst muligt.

Henk Hansen
Socialdemokratiet Kolt-Hasselager
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henk Ulbæk Hansen

Indsendt

02/04/2024 23:13

Sagsnummer

HS0181289

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H836

Kontakt

Jakob Flou Kristensen

civilsamfund@mso.aarhus.dk