Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1207 - Etagebebyggelse mv. ved Bøgegade i Aarhus

Uhensigtsmæssigheder i forslaget til lokalplan 1207

Allerførst glæder det mig, at der langt om længe bliver gjort noget ved det skæmmende vandhul indrammet af et ofte væltet hegn. Der er dog nogle uhensigtsmæssigheder i forslaget.

Trafik og parkering
Hvornår går det op for ALLE byrådspolitikerne, at mange gerne vil bo i Aarhus, gerne benytte kollektiv transport, men samtidig ikke kan undvære en bil af arbejdsmæssige eller private årsager. Det kræver fornuftig infrastruktur og det nødvendige antal parkeringspladser. Det er en hån mod beboerne på de omkringliggende veje at der kun er krav om 21 P-pladser. Antallet af gule P-afgifter under vinduesviskerne på ulovligt parkerede biler i området vidner om, at problemet allerede er stort. For nylig etablerede specialplejehjemmet Skovvang parkeringsrestriktioner (gæt hvorfor). Det medførte at villavejene i området må ”aftage” endnu flere biler. Det går voldsomt ud over trafiksikkerheden, når bilerne parkeres helt op til vejkrydsene, overfor T-kryds, ved udmundingen fra cykelstier, ved private indkørsler og på fortove og grønne rabatter. Det vidner om den desperation og det kaos, der allerede hersker i dag. Flere af vejene er i øvrigt skoleveje til Skovvangsskolen, der ovenikøbet har vokseværk for tiden.

Trafikstøj
Det er en total misforståelse at skærme bagvedliggende bebyggelse mod trafikstøj fra Randersvej ved at bygge højt og tæt. Lyden finder alligevel vej udenom bebyggelsen. Endnu værre er det, at trafikstøjen reflekteres til den modsatte side af vejen. Begge fænomener kan tydeligt høres ved Nordbjerg lidt længere mod nord ad Randersvej, hvor især støjen fra letbanen er blevet værre på østsiden af Randersvej efter byggeriets opførelse. Som minimum må derfor kræves at facaden beklædes med/bygges af støjreducerende materialer.

Byggehøjde
Skal den nye bebyggelse give et udtryk, der passer til den øvrige bebyggelse langs denne del af Randersvej skal den maksimale højde ændres til maksimalt 4 etager (f.eks. 3 plus 1 udnyttet tagetage). INGEN af husene langs Randersvej i området er på mere en 4 etager i alt – hverken overfor eller på samme side som det foreslåede byggeri. Det fremgår også til dels af billederne i lokalplanforslaget.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ole Munk Petersen

Indsendt

08/05/2024 20:10

Sagsnummer

HS5212736

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H842

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk