Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til ændring af rammer og kriterier for det frie skolevalg

Forslag til ændring af rammer og kriterier for det frie skolevalg

Tak for muligheden for at kommentere.
Grundlæggende ligger vi os op af Skolelederforeningens og Skole og Forældres høringssvar.
Vi anerkender problemstillingen, men mener ikke, at dette forslag er måden at løse problemstillingen på. Kommunen skal ikke løse boligpolitik med skolepolitik.
Vi vil supplere med følgende opmærksomhedspunkter:

1. Social skævvridning: Forældre som har mange midler, og som får tildelt egen distriktsskole, men ikke ønsker den, vil vælge privatskoler. Særligt for Frederiksbjerg Skole er, at vi er omgivet af fem privatskoler helt tæt på. Især hvis man fjerner søskendegarantien, forudser vi, at familien i stedet vælger privatskolerne til.

2. Anerkendelse af nærområdets betydning for børnene: Det strider imod kommunal politik på mange andre områder. Det er forkert at gøre børnene til problemløsere. Man skal bruge ressourcerne der hvor børnene bor og har deres hverdag, deres fritidsaktiviteter og familiernes logistik skal gå op. Det er administrativt tungt at transportere børn rundt og derfor mener vi ikke at DSA-børn skal have fortrinsret på andre skoler, men skolerne skal tilføres ressourcer således de kan hjælpe børn med sprogstøttebehov der hvor de bor. Ligeledes skal søskendegarantien bestå således logistikken kan gå op for travle børnefamilier.

3. Styrkelse af vores skoler: Hvis Aarhus Kommune vil have forældre til at vælge den lokale skole, så er det vigtigt, at vi sikrer at alle skoler har ressourcer til at skabe skoletilbud af høj kvalitet. I dag har mange forældre skrevet deres børn op til privatskoler, da tilliden og troen på byens folkeskoler kan løfte den opgave vi har, ikke er stor. I Aarhus har vi ikke prioriteret de nødvendige midler til skolerne sammenlignet med andre kommuner - det mærker skolerne, børnene og forældre nu. Der skal handles og vores skoler har brug for at få tilstrækkelig økonomi for at knække den udvikling byens skoler står i. Disse udfordringer kan ikke løses med begrænsninger af det frie skolevalg.

Vi anerkender ambitioner om at sikre en blandet elevsammensætning, men det skal løses med social- og boligpolitik og skolerne skal ikke betale prisen for at disse udfordringer ikke er løst via disse politikker.

På vegne af Skolebestyrelsen på Frederiksbjerg Skole
Jonas Sckerl og Marianne Frandsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Frandsen

Indsendt

13/06/2024 19:35

Sagsnummer

HS1900035

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H853

Kontakt

Børn og Unge

Pædagogik, Undervisning og Fritid

Grøndalsvej 2, 8260 Viby J

puf@mbu.aarhus.dk