Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til ændring af rammer og kriterier for det frie skolevalg

Høringssvar vedr. ændrede rammer og kriterier for det frie skolevalg

Høringssvar vedr. ændring af rammer og kriterier for det frie skolevalg

På Samsøgades Skole har vi for nuværende en balanceret og bæredygtig sammensætning af elever. Vi har de seneste 7 år haft fokus på at blive det naturlige førstevalg for skoledistriktets familier. Vi er omgivet af 5 privatskoler i nærområdet og er meget bevidste om at åbne skolestarternes øjne for, hvad netop Samsøgades Skole kan. Som alle andre skoler i kommunen afviste vi at godkende budgettet i foråret grundet det store underskud inden for specialområdet. Vi mente ikke, at man kunne lave ordentlig skole.

Vi ønsker økonomiske rammer til at kunne skabe et super godt skoletilbud, så lokalområdets familier vil blive ved med at vælge os som førstevalg. Vi mener, at børn skal gå i skole, hvor de bor og naturligvis sammen med deres søskende. Det kan ikke løses med begrænsninger af det frie skolevalg og ophævelse af søskendegarantien. Aarhus skal op på økonomisk niveau med, hvad andre kommuner bruger pr. elev i stedet for at ligge på den 16. laveste plads. Skolen skal have midler nok til at kunne understøtte alle børns trivsel og læring.

Vi anerkender behovet for en mere blandet elevsammensætning på nogle skoler i byen, men løsningen er ikke at indskrænke børnene og deres families valg af skole. Hvis man derimod flytter flere ressourcer ud lokalt til skolerne, så kan de skabe gode rammer for trivselsfremmende indsatser og understøttelse af børn med forskellige behov. Så tror vi, at man naturligt vælger den lokale skole til. Så er man nok også nødt til at gentænke den aarhusianske boligpolitik, og hvor man fremadrettet bygger almennyttige boliger.

Vi er bekymrede for, at de 5 punkter vil skubbe flere familier over til de private skoler i vores område. For lige nu oplever vi elevtilgang og har netop en bæredygtig elevsammensætning.


Mvh
Skolebestyrelsen på Samsøgades Skole
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henriette Hennelund

Indsendt

13/06/2024 20:15

Sagsnummer

HS4135141

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H853

Kontakt

Børn og Unge

Pædagogik, Undervisning og Fritid

Grøndalsvej 2, 8260 Viby J

puf@mbu.aarhus.dk